Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alle Lidl-winkels 100% aardgasvrij

Supermarktketen Lidl heeft als eerste supermarkt in Nederland alle winkels aardgasvrij gemaakt. De winkel aan de Spinozaweg in Rotterdam is als laatste omgesteld. Wethouder Bonte (Duurzaamheid en Energietransitie) juicht deze stap toe en bracht vandaag een bezoek aan de Lidl-winkel.

Links: Wethouder Bonte, Rechts: Pieter Breijs (regio-directeur Lidl)

Lidl heeft de aardgasaansluiting in de winkel op de Spinozaweg vervangen voor een elektrische warmtepomp. Deze stap is duurzaam en efficiënt. In plaats van gebruik te maken van twee systemen - aardgas voor verwarming en elektriciteit voor de koeling – voldoet nu één systeem. De Rotterdamse wethouder Bonte is positief over deze duurzame stap en bezocht vandaag de Lidl-winkel. ‘‘Om klimaatveranderingen tegen te gaan en door de aardbevingen in Groningen, willen we versneld van het aardgas afstappen. Dit willen we samen met Rotterdammers en bedrijven oppakken. Lidl is hierin een voorloper en een voorbeeld voor andere ondernemers,” aldus wethouder Bonte.

Als duurzame organisatie draagt Lidl bij aan de transitie naar een duurzamer energiesysteem. Een belangrijke stap hierbij is het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstof. De afgelopen jaren heeft de supermarktketen flink geïnvesteerd in het aardgasvrij maken van alle winkels. Dit resulteert nu in een primeur. Als eerste supermarktketen zijn alle winkels van Lidl 100% aardgasvrij. Een mooie stap die bovendien bijdraagt aan de ambitie om toe te werken naar een circulaire bedrijfsvoering.

Publicatiedatum: