Groen Agro Control Peru gestart

“Nieuwe analyses ontwikkeld in overleg met de pluimveehouders”

Tholen - In februari zal de nieuwbouw van start gaan bij Groen Agro Control in Delfgauw. "Tussen de twee bestaande gebouwen zal een derde gebouw worden geplaatst. Hiermee zijn alle gebouwen straks met elkaar verbonden. Daarmee zijn we klaar voor een verdere groei in de toekomst. Zo zal onder meer de laboratoriumruimte sterk worden uitgebreid. In het nieuwe gebouw gaan we de directie, administratie, salesafdeling en monsterontvangst onderbrengen", vertelt Michel Witmer. De nieuwbouw zal eind van dit jaar klaar zijn.

Het derde gebouw tussen de twee bestaande gebouwen is niet de enige nieuwbouw. Deze foto is van de aanbouw van het 600 vierkante meter grote nieuwe magazijn. 

Groen Agro Control staat wederom op de Bio-beurs in Zwolle. In de stand geven Michel en collega's graag extra toelichting over de laatste ontwikkelingen in analyses op het gebied van voedselkwaliteit en -veiligheid. Ook gebeurt er binnen de organisatie zelf genoeg. Zo is per 1 januari is Groen Agro Control Peru gestart, na overname van Agrolab Peru. "Hierdoor hopen we ook in Zuid-Amerika de klanten nog beter te kunnen ondersteunen. We werken heel nauw samen met onze nieuwe collega's daar."

Er zijn extra analyses voor de biologische pluimveesector bij gekomen. Michel erkent dat dit een positief gevolg is van de fipronilcrisis waardoor veel pluimveehouders getroffen zijn. "Hierdoor hebben we heel veel contact met pluimveehouders gehad. We zijn altijd erg begaan geweest met hun lot en in overleg met de pluimveehouders hebben we een uitbreiding van onze diensten voor hen weten te realiseren. Zo kunnen we nu de volgende analyses uitvoeren: Salmonella spp. in 25 gram diervoeder, nutriënten en microbiologische analyses in drinkwater."

De afgelopen periode zijn er een aantal geaccrediteerde analyses bij gekomen, zo geeft Michel aan. "We kunnen nu de analyse van gluten en zware metalen onder accreditatie uitvoeren, maar ook de screening van residuen op graan en graanproducten. En ik wil benadrukken dat we naast het uitvoeren van de analyses, zoals residuen van gewasbeschermingsmiddelen, zware metalen en mycotoxinen bij overschrijdingen ook advies geven over oorzaken en beheersmaatregelen." Het geven van cursussen op het gebied van microbiologie, residuen van gewasbeschermingsmiddelen en praktijkcursus microbiologie voor bierbrouwers is weer een andere tak van sport binnen Groen Agro Control. "Ik verwacht dat we dit aanbod nog verder uit zullen gaan breiden in de toekomst. We krijgen hier erg goede reacties op. Deelnemende bierbrouwers weten dankzij de cursus precies hoe ze het brouwproces kunnen beheersen."

Klik hier voor meer uitleg over de diensten van Groen Agro Control.

Voor meer informatie:

Michel Witmer
Groen Agro Control
Distributieweg 1
2645 EG Delfgauw
015 2572511
m.witmer@agrocontrol.nl
www.agrocontrol.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven