Hoofdkantoor van bio-retailer Alnatura verhuist naar Darmstadt

De grootste Duitse bio-retailer Alnatura zet haar groeikoers voort en verhuist haar hoofdkantoor naar Darmstadt. Al vanaf 14 januari zullen er 420 medewerkers op de nieuwe campus werken.

Voor Alnatura-woordvoerster Stefanie Neumann is dit het „grootste project in de geschiedenis van het bedrijf“: in de komende dagen verhuist het hoofdkantoor van Alnatura van Bickenbach naar Darmstadt. 420 medewerkers verhuizen mee: „We hebben onze koffers al gepakt“, verklaart Stefanie Neumann tegenover de krant 'Dieburger Anzeiger'. De officiële opening van het nieuwe hoofdkantoor vindt eind januari plaats onder aanwezigheid van Volker Bouffier, minister-president van Hessen.

In een bouwtijd van tweeënhalf jaar ontstond in Darmstadt een volgens Neumann „creatieve leer- en ontmoetingsplaats voor de maatschappij, evenals een een nieuwe werkwereld voor de medewerkers“. Het voormalige kazerneterrein van de Kelley-Barrack is hiervoor omvangrijk in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Reeds in augustus 2018 heeft ook een kleuterschool haar deuren geopend op het terrein.

Het administratiegebouw omvat 13.500 vierkante meter en is het grootste kantoor in Europa met een buitenfaçade uit leem. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau 'haascookzemmrich Studio2050' uit Stuttgart. Ook voor het culinaire welzijn van medewerkers en bezoekers is gezorgd: op de begane grond opent eveneens in januari het vegetarische restaurant 'tibits'. Deze keten is in Zwitserland reeds zeer succesvol.

„Het familiebedrijf zal in Darmstadt haar eerste Duitse vestiging openen“, aldus Neumann. Het restaurant is 400 vierkante meter groot, heeft 200 zitplaatsen evenals een buitenterras met uitzicht op een natuurvijver. In totaal is het nieuwe terrein 55.000 vierkante meter groot en het biedt meerdere tuinoppervlaktes. Neumann: „Naast pachttuinen, die door burgers gehuurd kunnen worden, zullen er ook boomgaarden komen. Men plant er rondleidingen, en het gehele terrein rondom het kantoor is vrij toegankelijk.“

Na het beëindigen van de samenwerking met drogisterijketen dm en nieuwe coöperaties met Rossmann en Edeka, ziet Alnatura-oprichter en directeur Götz Rehn een stabiele, opwaartse trend bij Alnatura: „De heroriëntatie van Alnatura is geslaagd. Sinds de koersverandering in boekjaar 2014/2015 heeft Alnatura zich duidelijk verder ontwikkeld“.

Acht nieuwe supermarkten zijn er in het afgelopen boekjaar bijgekomen. Het assortiment werd uitgebreid naar 1400 producten. In Leipzig en Potsdam is Alnatura nu voor het eerst vertegenwoordigd. Verdere filiaalopeningen staan in 2019 onder andere gepland in Frankfurt, Freiburg en Stuttgart. In totaal werken er meer dan 3000 mensen voor Alnatura; 134 meer dan vorig jaar.

Neumann onderstreept dat Alnatura in 2019 transport- en productverpakkingen uit kunststof verder wil reduceren: als eerste retailer schaft het bedrijf in heel Duitsland plastic zakjes voor groenten en fruit af. „Reeds nu al legt tot wel 60 procent van de Alnatura-klanten groenten en fruit los in hun winkelwagen of ze gebruiken herbruikbare zakjes. De complete afschaffing van de plastic zakjes is voor ons de consequente volgende stap naar meer duurzaamheid in de Alnatura-filialen“, zegt bedrijfsleider Rüdiger Kasch.

In de afgelopen maanden kon Alnatura ook twee nieuwe handelspartners in Frankrijk voor zich winnen: sinds augustus zijn er volgens Neumann 400 Alnatura-producten te koop in de filialen van Supermarchés Match in Elsass, Lothringen en in het noorden van Frankrijk. In de hypermarkten van Cora zijn sinds november Alnatura-producten verkrijgbaar. Daarmee is het Alnatura-assortiment inmiddels in veertien landen verkrijgbaar. Götz Rehn: „We zijn blij dat Alnatura veel Europese klanten voor zich kan winnen. Dat laat ons zien dat ons hoofddoel, iets zinvols doen voor mens en aarde, in heel Europa goed aankomt.“

Bron: da-immezt.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven