Italië gaat biologisch teeltmodel Sikkim overnemen

Italië zal worden veranderd in een "biologisch land" door het teeltbeleid uit de Indiase deelstaat Sikkim over te nemen, zo zei de eerste minister uit Sikkim, Pawan Chamling, terwijl hij een brief die hij uit Rome had ontvangen citeerde.

Chamling las de brief voor in aanwezigheid van journalisten en hierin werd ook de prestigieuze Future Policy Gold Award genoemd die hij op 15 oktober vorig jaar in ontvangst mocht nemen in Rome. Chamling kreeg de prijs omdat hij van Sikkim een "100% biologische deelstaat" heeft gemaakt.

Tegenover de Italiaanse senaat, waar Chamling ook geëerd werd, deed hij een emotionele oproep aan de wereld om biologische teeltpraktijken te gaan gebruiken.

De eerste minister liet weten dat hij ontzettend blij is met de vooruitgang op het gebied van biologische teeltpraktijken in zijn deelstaat. Hij zei dat alle agrarische producten in Sikkim biologisch zijn geworden doordat de overheid de biologische teelt als zeer belangrijk doel ziet.

Hij liet weten dat, behalve rijst, Sikkim de komende vijf jaar zelfvoorzienend zal worden op het gebied van biologische producten.

Bron: Daiji World


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven