Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Workshop Bio-beurs

Leeronderneming: bied ruimte aan een starter

Ook tijdens de aankomende Bio-beurs worden diverse workshops georganiseerd. Veel van de inmiddels 23 BioAcademy partners zetten zich op de Bio-beurs in om kennis over te dragen en bezoekers te inspireren. Zo laten Land & Co en Landgilde met praktijkvoorbeelden zien hoe ervaren boeren jonge ondernemers kunnen betrekken in hun bedrijf.

Op woensdag 23 januari is er een workshop voor ervaren boeren die nieuwsgierig zijn naar wat het betekent om in het eigen bedrijf starters de ruimte te geven. Arbeid delen, gezelligheid, fijnere teelten of jongvee uitbesteden: er zijn allerlei voordelen voor een ervaren biologische boer om een jonge ondernemer te laten leren op een eigen stuk op jouw bedrijf. In de workshop worden ook de lastige punten besproken: Hoe werk je succesvol samen? Na deze workshop vol praktijkvoorbeelden weet je: past het ook bij mij?

Gastspreker in de workshop is Andre Jurrius van Ekoboerderij de Lingehof en gespreksleiders zijn Helmer Wieringa en Maria van Boxtel van Land & Co. U bent van harte welkom in deze workshop 10 op woensdag 23 januari van 15:15 tot 16:15 uur in workshopruimte A.

Ben je op donderdag 24 januari op de Bio-beurs? BioAcademy-partner Land & Co organiseert samen met anderen in de Hanzezaal van 14:30 tot 16.00 uur de inspirerende workshop '44. Boer zoekt Boer.’ Hierin ziet u aansprekende voorbeelden van ervaren boeren die ruimte bieden voor enthousiaste nieuwe boeren. IJsbrand Snoeij van zorgboerderij ’t Paradijs; Nieske Neimeijer van Varkenshouderij Neijmeijer en Bart van der Hoog van biologische geitenhouderij Kleaster Bethlehem startten op bijzondere manieren. Rij Duiven-Spijkerman van Maatschap Spijkerman vertelt over het overdragen van het bedrijf aan haar zoon. Na de workshop om 16:00 uur kun je verder praten en speeddaten in de naastgelegen IJsselbar en je eigen toekomstboer of ervaren ondernemer ontmoeten waar je als ‘nieuwe boer’ aan de slag kunt gaan.

Kijk op www.bioacademy.nl voor meer leeraanbod van Land & Co en de andere BioAcademy partners, zoals de workshop over de leeronderneming.

Publicatiedatum: