Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oostenrijkse ijsbergsla vanaf 2019 uitsluitend in composteerbare verpakking

Oostenrijk: Spar over op Nederlandse biofilm

IJssla in het Spar A-merk Prauchner is vanaf komend seizoen uitsluitend nog beschikbaar in de composteerbare biofilm van het Nederlandse bedrijf Bio4Pack. De biologisch afbreekbare verpakkingsoplossing werd al uitgebreid getest en de resultaten daarvan zijn tot nu toe bijzonder gunstig. “De groenten blijven werkelijk een stuk langer vers,” aldus een groentenleverancier van de supermarktketen.

Verbeterde houdbaarheid
Deze groenteteler heeft de op zetmeel gebaseerde capuchons van Bio4Pack in het eigen bedrijf getest en de resultaten waren zeer bevredigend, zo werd gesteld. De nieuwe milieuvriendelijke verpakking is gemaakt met recyclebaar materiaal en volledig biologisch afbreekbaar. Bovendien is de verpakking CO2 neutraal en gecertificeerd volgens de Europese EN 13432 norm.

“Omdat het gebruikte materiaal in feite een membraan vormt en kan ademen, blijft de groente wezenlijk langer vers. Binnen de verpakking ontstaat een optimale atmosfeer met een lagere luchtvochtigheid zonder condens, zoals bij polyethyleen verpakkingen wel het geval is. Daarnaast zijn de grondstoffen gmo-vrij,” aldus de tevreden groenteteler.

Voor meer informatie:
Bio4Pack BV
Marie-Curie-Straße 5
48529 Nordhorn, Deutschland
Email: info@bio4pack.com 
Phone: + 49 (0)322 2999 03 00 
Fax: + 49 (0)322 2999 03 01
www.bio4pack.com 

Publicatiedatum: