Automaat in Sydney perst vers sinaasappelsap

Bijna de helft van alle groenten en fruit die in Australië worden geteeld, halen het winkelschap niet omdat ze niet de juiste maat of kleine oneffenheden hebben. In plaats van ze weg te gooien, zou er van deze producten bijvoorbeeld vers sap gemaakt kunnen worden. 

Purpose Co, een afdeling van Oz Harvest, Australiës bekendste organisatie tegen voedselverspilling, heeft de Juice for Good-automaten geïntroduceerd in de strijd tegen voedselverspilling. De machines zijn te vinden in de stad Sydney en worden gevuld met sinaasappelen die inkopers afgekeurd hebben. Sinds september vorig jaar, toen de automaten werden geplaatst, werd al van zo'n acht ton tweede keus sinaasappelen sap geperst.

Eén beker vers sap (320-370 ml) kost €2,50. De opbrengsten komen in hun geheel ten goede aan Oz Harvest die ze gebruikt voor het realiseren van projecten op het gebied van educatie en innovatie. Vorig jaar bereikte de organisatie een mijlpaal, toen zij 100 miljoen maaltijden wist te bereiden uit overgebleven voedingsproducten die anders in de afvalcontainer zouden zijn beland. 

Bron: broadsheet.com.au


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven