Royal Brinkman en Hygeniq breiden samenwerking uit

"Glas met AR-coating te reinigen met milieuvriendelijke glasreiniger zónder dampwerking"

Een nieuwe, milieuvriendelijke glasreiniger zónder dampwerking als  alternatief voor de gangbare agressieve glasreinigingsmiddelen op basis van fluor. 2018 is het eerste jaar geweest waarin de biologische glasreiniger Greenhouse Glassclean op grote schaal toegepast is tijdens de teeltwisseling. Het is het resultaat van een samenwerking tussen Royal Brinkman en Hygeniq. Medio december 2018 ondertekenden zij het samenwerkingscontract officieel. Vanaf nu is Royal Brinkman exclusief distributeur van Greenhouse Glassclean.

Royal Brinkmans inkoopdirecteur, Ramon Verdel, Hygeniqs commercieel directeur Mario Bussink en Gai Vegter, productspecialist bezegelen de samenwerkingsovereenkomst.

Oplossing voor hedendaagse vraagstukken
Diverse ontwikkelingen in de tuinbouw vragen om een andere aanpak betreffende het reinigen van de kas. Tuinbouwglas voorzien van een anti reflecterende coating (AR) kan niet gereinigd worden met bestaande reinigingsmiddelen, want deze brengen onherstelbare schade toe aan de AR-coating die voor ±8% meer lichttransmissie moet zorgen. Tegelijkertijd is het zonde deze extra procenten licht niet te kunnen benutten, omdat men het glas niet kan reinigen met meer dan alleen water. Ook de toekomstige zuiveringsplicht en nullozing in Nederland dwingt de sector te innoveren op alle vlakken, waaronder de periodieke reiniging van de kas. Fluorverbindingen breken niet af en kunnen zodoende niet toegepast worden in kassen die waterstromen recirculeren. Tenslotte ziet de markt al langere tijd een verschuiving naar duurzamere en biologisch geteelde groenten en fruit. Ook voor deze telers is Greenhouse Glassclean een welkome introductie.

Medio 2017 heeft toeleverancier Royal Brinkman al de samenwerking gezocht met Hygeniq uit Enschede, producent van ecologische reinigingsmiddelen. Royal Brinkman heeft kennis van en toegang tot de wereldwijde tuinbouwmarkt en Hygeniq heeft extensieve kennis van bio-based oplossingen. Samen vormen de bedrijven partners in de transitie naar een schonere, groenere en veiligere tuinbouwsector.  

Voor meer informatie:
Royal Brinkman 
Woutersweg 10
2691 PR 'S-Gravenzande
t: +31 (174) 44 61 00
f: +31 (174) 44 61 50
info@royalbrinkman.nl
www.royalbrinkman.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven