Martin Pietersma (Agrofair): "Geen alledaags product, maar mooie volumes beschikbaar"

Eerste biologische Tarocco-bloedsinaasappelen uit Sicilië gearriveerd

Tholen - Bij AgroFair zijn woensdag de eerste biologische bloedsinaasappelen van de variëteit Tarocco uit Sicilië gearriveerd. "Onze vestiging in Italië en het telersconsortium BIA zijn enkele jaren terug het gezamenlijke project Solidale Italiano gestart om 100% biologische producten buiten Italië te verkopen volgens een nieuw Europees Fairtrade model. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een vast onderdeel van het assortiment, waarmee we 100% biologische producten uit de mooiste streken van Italië betrekken. Deze bloedsinaasappelen zijn daar een uniek voorbeeld van", vertelt Martin Pietersma.

"Normaal gesproken start het seizoen in december al op, maar door het warme weer kwam de kleuring niet zo hard op gang en is de aanvoer van de eerste bloedsinaasappelen wat vertraagd. We verwachten tot week 14 door te gaan en kunnen onze retailklanten een mooi assortiment bieden. Hoewel het geen alledaags product is, hebben we wel een mooi volume tot onze beschikking om programma's mee te voeren", vertelt Martin. "Zowel in Nederland als in andere landen hebben we al een heel aantal klanten die deze bloedsinaasappelen willen afnemen."

"Deze bloedsinaasappelen worden in de omgeving van de Etna geteeld op de originele Italiaanse teeltgebieden. De invloed van de bodem en temperatuur proef je terug in de smaak van de Tarocco, want ze zijn werkelijk heerlijk van eten. Het is een soort van Italiaanse trots, waar binnen de handel en wandel van de retail misschien weleens snel aan voorbij wordt gegaan. Maar daarmee kan het wel een mooie margemaker zijn die de bovenkant van het assortiment aanvult", besluit Martin.

Voor meer informatie:
Martin Pietersma
AgroFair
Koopliedenweg 10
2991 LN Barendrecht
Tel: 0180-643979
Mob: 06-23911305
martin.pietersma@agrofair.nl
www.agrofair.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven