Jimini's: eetbare insecten in drie categorieën

"Eetbare insecten zijn een gezonde en duurzame bron van voedingsstoffen. Ze bevatten alle essentiële aminozuren, omega-3 en omega-6 vetzuren en zitten boordevol vitamine B12 en ijzer", vertelt José Scholtes-Cretier van Planet PR. "Daarnaast hebben ze veel minder water, ruimte en voedsel nodig dan rund, varken en kip, is minimaal 80% van het insect eetbaar, vermenigvuldigen ze zich snel en zijn ze makkelijk te kweken. Eigenlijk is het helemaal niet vreemd dat meer dan twee miljard mensen wereldwijd al insecten eten. Waarom staan ze bij ons dan nog niet dagelijks op het menu? Jimini’s helpt graag een handje." 

Jimini’s is een jong, innovatief bedrijf dat eetbare insecten ontwikkelt en verkoopt. De missie van het Franse bedrijf is het langzaam maar zeker integreren van eetbare insecten in het Europese leefpatroon. Ze doen dit op geheel eigen, positieve wijze en richten zich op de voedingswaarde, de voordelen voor het milieu en natuurlijk de fantastische smaak.

Jimini’s heeft vijf verschillende productlijnen, onderverdeeld in drie categorieën:

  • Delen: borrelinsecten, van sprinkhanen met peper en zongedroogde tomaat tot meelwormen met knoflook en tuinkruiden en krekels met mango
  • Koken: hele insecten om zelf te bereiden, pasta met insectenpoeder en 100% Franse honing
  • Opladen: energie- en eiwitrepen met krekelmeel en granola’s met gemalen buffalowormen

Officieel biologisch gecertificeerd zijn de producten van Jimini’s niet, omdat dat op dit moment simpelweg niet kan. Insecten vallen volgens Skal onder de kweek van dieren. Om aan de eisen voor de biologische certificatie te voldoen, moeten ze naar buiten kunnen. Dat is helaas niet mogelijk. De kruiden zijn 100% natuurlijk zonder kleurstoffen of conserveringsmiddelen. En de insecten die gekweekt worden in Europa krijgen uitsluitend niet-GMO voer zoals meel, groenten en tarwe.

In Nederland zijn Jimini’s producten verkrijgbaar bij groothandels Holland Pharma en JetDrinks (alleen de repen) en via www.jiminis.nl, www.gezondheidaanhuis.nl, WAAR winkels en bij verschillende universiteiten, gezondheids- en biowinkels.

Klik hier voor de infographic over de producten.

Neem voor meer informatie contact op met Planet PR & Communication. Dit bureau, dat zich richt op verantwoorde voeding en dranken, verzorgt sinds 1 december 2018 de communicatie van Jimini’s in Nederland.

Voor meer informatie:

www.jiminis.nl 
www.facebook.com/JiminisFood 
www.instagram.com/jiminisfood 

José Scholtes-Cretier
Planet PR & Communication
jose@planetpr.nl


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven