Chili: Export biologische blauwe bessen groeit met 39%

Volgens het meest recente Oogstrapport van het Blauwebessencomité van Chili-ASOEX was er in week 52 sprake van een opleving van de oogst van dit fruit ten opzichte van de voorgaande week en werd de 9.780 ton bereikt. De groei ten opzichte van dezelfde week in het vorige seizoen bedraagt 1,6%. De totale oogst tot dusver bedraagt 46.556 ton, een cijfer dat sterk overeenkomt met de ramingen. 

Van de 9.780 ton, die in week 52 geëxporteerd werd, had 4.802 ton (49%) Noord-Amerika als bestemming, 3.523 ton Europa (36%) en 1.445 ton (15%) het Verre Oosten.

Het rapport benoemt daarnaast dat de hoeveelheden biologische blauwe bessen toenemen. In week 52 werd er 636 ton biologische blauwe bes geëxporteerd. "Tot dusver gaat het in totaal om 3.595 ton, een toename van 39% ten opzichte van dezelfde week in het vorige seizoen". Het rapport voegt toe dat Noord-Amerika de belangrijkste bestemming blijft voor de biologische teelt: goed voor 76% van de verzendingen tot nu toe. Ook Europa is het vermelden waard: de verzendingen naar deze markt zijn verdubbeld en de bestemming is goed voor 23% van het totaal.

Bron: SimFRUIT


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven