"Zuur dat jonge boeren vanwege fosfaatbeleid tussen wal en schip vallen"

Ruimte voor tientallen nieuwe bio-melkveehouders

Tholen - De coöperatie Eko-Holland verwacht dit jaar nog verder te groeien in biologische melk. Voorzitter René Cruijsen geeft desgevraagd aan dat ze vol in gaan zetten op het uitbreiden van het aantal leden. De coöperatie telt nu 185 leden. Zij kunnen jaarlijks 100 miljoen kilogram melk leveren voor verwerking. René hoopt dit jaar de grens van 200 leden zeker te overschrijden. "Er is ruimte voor tientallen nieuwe melkveehouders. We kunnen dit jaar zeker 20 tot 30 nieuwe boeren plaatsen. Vorig jaar zijn er 35 bij gekomen en de markt is nog steeds groeiend. Dit is het directe gevolg van een toename van de consumptie van biologische melk. Ook geven meer en meer partijen de voorkeur aan bio-melk van Nederlandse bodem."

De voorzitter erkent dat 2018 een zeer turbulent jaar was, mede vanwege de extreme droogte en de fosfaatproblematiek. Als gevolg van de fosfaatproblematiek heeft de coöperatie afscheid moeten nemen van drie leden. "Deze drie bedrijven zijn vanwege het nieuwe fosfaatbeleid tussen wal en schip gevallen. Dat is heel zuur en dat betreuren wij uiteraard ten zeerste. Het gaat om nieuwe instromers, jonge boeren, echt zonde."

Eko-Holland staat ook dit jaar weer op de Bio-beurs (standnummer 288). René verklapt dat er een petten-actie is opgezet. "Dit onder het mom van 'past die pet jou ook?'. Bezoekers van onze stand mogen proberen om de pet op de haak te gooien."

Voor meer informatie: rcruijsen@eko-holland.nl en www.eko-holland.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven