Nieuw bij Biobites: kurkumapasta

Iedereen kent inmiddels de gezondheidsvoordelen van kurkuma wel. Biobites ook en toen oprichtster Simone van der Heide in Engeland Kurkuma pasta ontdekte, wist ze dat dit product in Nederland zeker zou aanslaan. "Deze pasta, gemaakt van de verse wortel, is nog niet verkrijgbaar in Nederland maar een ideaal middel om meer Kurkuma tot je te nemen. Het is lekker en gemakkelijk in gebruik. Ik neem elke dag minstens een theelepel in thee, melk of een roerbakgerecht. Kurkumapoeder in pilvorm gebruik ik zelf niet meer", aldus Simone.

Kurkuma staat bekend om zijn anti-ontstekingseigenschappen en wordt gezien als een natuurlijk anti-oxidant. Kurkuma is een populair ingrediënt in de Ayurvedische en Indiase keuken, maar raakt ook steeds meer ingeburgerd in de Nederlandse keuken.

Aan de Kurkuma pasta is wat peper en kokosolie toegevoegd wat de opneembaarheid verhoogt. Het is een ideale smaakmaker in stoofpotjes, curry’s, roerbakgerechten thee of melk.

"Biobites produceert al 6 jaar biologische crackers en koekjes die niet mogen ontbreken in een gezonde levensstijl. De producten zijn gluten-, lactose- en gistvrij. Ze bevatten geen vulstoffen, E-nummers of geraffineerde suiker en zijn rijk aan vezels, omega-3 vetzuren en plantaardige eiwitten. Ze worden op lage temperatuur gedroogd zodat de enzymen en vetzuren intact blijven en ze jouw lichaam optimaal voeden", vertelt Simone.

De Kurkumapasta is vooralsnog te verkrijgen via Unipharma of rechtstreeks bij Biobites. Meerdere groothandelaren zullen volgen.

Voor meer informatie:

info@biobites.eu 
www.biobites.eu 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven