9 januari

Opening Plantastic! Health Hub in Rotterdam

Op woensdag 9 januari opent een nieuwe, duurzame concept store haar deuren in het hart van Rotterdam. Bij Plantastic! Health Hub doen smaak en beleving een dansje en gaan horeca en retail hand in hand. Naast ontbijt, lunch en gezonde snacks kunnen bezoekers er ook terecht voor workshops, lezingen en food coaching. Het doel? Rotterdam en beetje gezonder en duurzamer maken. “Maar dan zónder de geitenwollensok.”

Anders dan anders
Eigenaren Tom Zwarts en Cilla Zwarts-Voogd merkten de laatste jaren dat er steeds meer mensen behoefte hadden aan duurzaamheid, gezondheid en lekkere plant based foods. Toch zagen de twee dit nauwelijks of onvoldoende terug in de Rotterdamse horeca. Ze zijn er daarom van overtuigd dat de stad - net als andere grote metropolen zoals Berlijn, New York en Londen - meer dan klaar is voor een nieuwe, unieke, anders-dan-anders plek. "Een plek waar je niet alleen heerlijk kunt eten, drinken, flexwerken en relaxen, maar waar ook alle informatie, inspiratie, voedingsadvies en eerlijke non-food samenkomt." 

Totaalconcept
“Bij het woord gezond denken veel mensen aan ‘saai’, maar het tegendeel is waar”, aldus Cilla. "Zo zetten wij onder andere lekkere, dikke ontbijtwafels met huisgemaakte cashew cream en chocolade saus, Japanse noodle bowls en plantaardige ‘gyros’ van smokey oesterzwammen op het menu”. Daarnaast is er een winkelgedeelte waar je onder andere duurzame shirts, diverse boeken en dierproefvrije verzorgingsproducten kunt shoppen. Het koppel vindt het belangrijk om een totaalconcept aan te bieden. Dus niet alleen horeca, maar ook retail, workshops en food coaching. "Inspiratie stopt namelijk niet na het eten van een goddelijk gerecht. Dan begint het pas!”

Klaar voor de start!
Na een uitgebreide verbouwing van 3 maanden is het dan bijna zover. Mede door middel van een geslaagde crowdfundingcampagne gaan de deuren van de Plantastic! Health Hub eindelijk open. Er is plaats voor maximaal 55 bezoekers. De grote open keuken midden in de zaak laat mensen zien hoe hun eten elke dag vers klaargemaakt wordt. Tom: "Hiermee willen we ons ook onderscheiden. Door te werken met zoveel mogelijk lokale en biologische versproducten laten we zien dat lekker, gezond en duurzaam eigenlijk super makkelijk kan zijn."

Voor meer informatie:

hallo@plantastichealthhub.nl 
www.facebook.com/plantastichealthhub 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven