Winnaar Present Your Startup

Verantwoorde, biologische tussendoortjes voor kinderen

Tholen – De start-up Lolo’s Bites heeft het afgelopen jaar hard aan de weg getimmerd. “Wij zijn de winnaar van Present Your Startup”, vertelt mede-oprichter Lysanne Denneboom. “Daarvoor moesten we ons bedrijf pitchen voor 300 man, waaronder investeerders en andere ondernemers. De jury was unaniem over onze overwinning. Het doel van deze wedstrijd is om in contact te komen met investeerders. Daarnaast hebben we ook veel media-aandacht gekregen. Daardoor hebben we de laatste tijd veel contacten gelegd.”

Lysanne en Jitra richtten Lolo’s Bites op in 2017. “Wij zijn allebei moeder en waren gefrustreerd over het aanbod van tussendoortjes voor kinderen. Het is namelijk heel moeilijk om iets te vinden dat lekker maar ook verantwoord is. Daarom hebben we de Appelsterren en Sjokoknabbels ontwikkeld. Deze zijn vrij van toegevoegde suikers en zijn natuurlijk en biologisch. Omdat de tussendoortjes voor kinderen zijn, hebben we het merk helemaal ontwikkeld met kinderen.”

De tussendoortjes zijn inmiddels te verkrijgen in de Apenheul en zullen vanaf februari ook in 350 Albert Heijn winkels liggen. “We hebben in 2018 meegedaan aan de Albert Heijn Product Pitch. Daar zijn we in de finale beland en dankzij onze deelname wilde Albert Heijn onze producten opnemen in het assortiment.”

Future Life Foundation
Lysanne en Jitra zorgen niet alleen voor kinderen in Nederland, maar ook in Zuid-Afrika. “Voor doos (met vijf zakjes) die wij verkopen, geven we een voedzame maaltijd aan kansarme kinderen in Zuid-Afrika. Veel mensen vragen zich af hoe ze dit zeker kunnen weten. Wij werken daarvoor samen met de Future Life Foundation. Zij hebben samen met voedingsexperts een pap ontwikkeld waar 70% van de dagelijkse behoefte van kinderen mee gedekt wordt.”

“Wij hebben allebei in Afrika gewoond en zagen wat de impact van slechte voeding op kinderen is. Één op de zeven kinderen heeft obesitas en één op de zes heeft honger. Hieruit is Lolo’s ontstaan: wij geloven dat kinderen goede voeding verdienen. Dat doen we hier door de producten verantwoord en lekker te maken en in Zuid-Afrika door de maaltijden.” De dames willen hun aanbod nog verder uitbreiden en zullen als volgende product een verantwoorde ontbijtgranenvariant lanceren.

Voor meer informatie:

Lolo’s Bites
Horstlaan 41
3971 LB Driebergen
happy@lolosbites.nl  
www.lolosbites.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven