Paul Warmenbol introduceert:

Nieuw bio-bier ten behoeve van Ringland

Tholen – Paul Warmenbol kwam via zijn werk als architect in contact met zijn nieuwe hobby: bierbrouwen. “Ik ben zeer lang architect geweest en zo kwam ik negen jaar geleden in contact met iemand die vroeg om een monument van een brouwerij en mouterij nieuw leven in te blazen”, vertelt Paul. “Daarnaast heb ik ook samengewerkt met de Struise Brouwers. In hun brouwzaal heb ik echt de microbe opgedaan. Door hen wilde ik het fijne weten van de technieken van het brouwen.”

“In 2015 heb ik besloten om met mijn eerste bier op de markt te komen. Ik was vanaf 1980 werkzaam als bio-architect en besloot dus gelijk dat het biologisch bier moest zijn. In de toekomst wil ik zelfs graag bio-dynamisch bier gaan brouwen.” Paul brouwt zijn bier (nog) niet in een eigen brouwerij, maar wil dit in de toekomst wel graag gaan doen.   

Zeven biersoorten
Inmiddels zijn we drie jaar en zeven bio-biersoorten verder. “Het eerste bier dat ik heb gebrouwen heet Liza. Dit is een honingtripel, vernoemd naar mijn tante Liza. Zij dronk graag trappist en tripel en zette graag de bloemetjes buiten. Op deze manier eren we haar.”

“Dit jaar heb ik uitgebreid met Panem, een tafelbier op basis van brood. Dit brood komt van bakkerij Zonnemaire, wat zij voor mij bewaren in de diepvries. Hierdoor werken we circulair.” Daarnaast heeft Paul ook Single - een bier op basis van één soort mout en één soort hop -, Trinkel – een trippel op basis van spelt -, Bessy – een bessen bier met bessen van de Bogaertsheide – en de Zwarte Madam – een bier waarvan de opbrengst (gedeeltelijk) naar Natuurpunt gaat.

Onlangs heeft Paul nog een nieuw bier geïntroduceerd. “Op het Ringland festival hebben we ’t Kapke geïntroduceerd, een speltbier van 5% dat erg fruitig is. De opbrengst hiervan doneren we deels aan Ringland. Ringland is de organisatie die pleit voor de overkapping van de Ring van Antwerpen. De bedoeling is om een groene oase te creëren. Op deze manier kunnen wij daaraan bijdragen”, besluit Paul.

Voor meer informatie:            

Paul Warmenbol
Leugstraat 125C
2630 Aartselaar (België)
0032476680956
biobieren@warmenbol.com  
www.warmenbol.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven