Parlement van Kirgizië plant 100% biologische landbouw binnen 10 jaar

Kirgizië is van plan om het tweede land te worden dat geheel en al  in een 100% biologisch paradijs veranderd. 

Deze beslissing van Kirgizië volgt op een vergelijkbare aankondiging van Bhutan in 2015, dat een gehele biologische voedingsteelt in 2020 wil hebben na een time out van 5 jaar voor alle resterende non-bio landbouw in het land. 

Dastanbek Djumabekov, voorzitter van het parlement van Kirgizië, instrueerde de regering om met een plan te komen om het land binnen 10 jaar 100% biologisch te hebben. 

Kirgizië in Centraal Azië is omgeven door land en heeft bergachtig terrein. Bishek is de hoofdstad. Het heeft een bevolking van meer dan 6 miljoen mensen, waarvan 40% 's lands beroepsbevolking is. De landbouwsector is een van de grootste economische sectoren. 

In de plannen staat dat telers geen agrochemicaliën, gewasbeschermingsmiddelen, synthetische substanties, hormonen, groeiregulatoren, voedingstoevoegingen, GMO's, antibiotica of andere niet bio gecertificeerde producten voor de bescherming van planten kunnen gebruiken en alleen biologische gewasverbeteringsmiddelen. 

In 2014 werd Kirgizië een van de eerste landen ter wereld die de teelt van GM gewassen in de ban deed samen met de import en afzet van alle GMO producten. Later werd deze ban omgezet in de toelating van niveaus tot 0,9% voor import. 

Bron: sustainablepulse.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven