FBBF Jaarvergadering in Idaerd

FBBF heeft vaste plek in Friese provinciale adviescommissie PCLG

Voorzitter Foppe Nijboer wil dat de Feriening Biologyske Boeren Fryslân (FBBF) een brede en betrokken belangenbehartiger is. FBBF wil een eerlijke en (fysiek) grondgebonden landbouw en een passende landbouwwetgeving. Buiten de provincie, in bijvoorbeeld Den Haag en Brussel, wordt goed samengewerkt over het fosfaatdossier met  o.a. Platform Grondig, de SOS groep en de landelijke biologische melkveehoudersvereniging Natuurweide.

Contact met provincie Fryslân
Nijboer heeft sinds november een permanente zetel in de adviescommissie PCLG, Provinciale Commissie Landelijk Gebied. De eerste politieke winst is een voorkeurspositie van de biologische sector bij het toekennen van provinciale pachtgronden. Nijboer is ook voorzitter van Platform Grondig. Sybrand Bouma uit Grou trekt als FBBF bestuurslid een project “Dynamisch Peilbeheer’ binnen de Veenweidevisie. Er wordt gezocht naar bedrijfsspecifieke maatregelen tegen de bodemdaling met veel meer variabele waterpeilen, zelfs binnen één bedrijf, in plaats van generieke algehele peilverhoging. FBBF heeft zelfs de Landbouw-deal Biologisch met de provincie kunnen afspreken. 

FBBF voor alle Friese Bio-boeren
Nijboer: "FBBF heeft veel leden in de melkveehouderij maar wij horen ook graag het geluid van bijvoorbeeld de akkerbouwers en de geitenhouders. Het bestuur is weer op volle sterkte.  Aftredende leden zijn Geartsje Postma-Krikke en Goaitske Iepema. Nieuw in het bestuur zijn gekozen: Klaartje van Wijk (melkveehouderij), Ali-Jetske Hoogland (onderwijs) en Pyt Sipma (akkerbouw). Omdat Pyt Sipma in het bestuur van Biowad zit (biologische akkerbouw Fryslân en Groningen) zijn ook die lijntjes kort. In het landbouwonderwijs zit bij het MBO,  HBO en het CIV, (Centrum Innovatief Vakmanschap) ook een FBBF vertegenwoordiger." 

De FBBF wil zich graag versterken. Nijboer: “Alleen ga je sneller maar sámen kom je  verder. We hadden een goede jaarvergadering met 40 aanwezige leden waaronder ons oudste erelid Durk van der Schaaf (82) en ook studenten / de zonen van biologische boeren."

Naast belangenbehartiging is lidmaatschap een informele Friese aangelegenheid waaruit al veel contacten en samenwerkingen zijn voortgekomen. Tijdens de vergadering  wordt meestal Fries gesproken. 

Voor meer informatie:
Foppe Nijboer
foppenijboer@gmail.com 
www.fbbf.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.