Psps organiseert handelsmissies voor bio-bedrijven

Tholen - Volgend jaar organiseert psps export & investment services in samenwerking met het Landbouwradennetwerk (LAN) van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) handelsactiviteiten specifiek gericht op biologische bedrijven. Rosanne Somers van PSPS zet een reis op naar Zuid-Duitsland en een Holland Paviljoen op de BioXpo Vitasana in België: “Psps is een organisatie die MKB’ers adviseert en begeleidt op het vlak van export. Dit doen we onder andere door handelsmissies, beursbezoeken en individuele gesprekken.”  

“Allereerst organiseren we in het voorjaar een handelsmissie naar Zuid-Duitsland samen met het Landbouwkantoor in München”, gaat Rosanne verder. “In Zuid-Duitsland is er een grote vraag naar bio-producten. In 2017 was bijna 6% van de totaalomzet van levensmiddelen in Duitsland biologisch en de vraag blijft groeien. De eigen productie voldoet niet aan deze stijgende vraag waardoor de handel continu naar nieuwe producenten zoekt. De missie bestaat uit verschillende componenten, zoals bedrijfsbezoeken, een netwerkdiner en een seminar. Tijdens het seminar wordt kennis gedeeld over de biologische sector in Duitsland, maar bijvoorbeeld ook over certificeringen en de do’s en don’ts bij het zakendoen.”

“Ten tweede organiseren we een Holland Paviljoen op de BioXpo Vitasana in Brussel samen met het Landbouwkantoor in Brussel”, vervolgt Rosanne. “Het Holland Paviljoen is exclusief voor food-bedrijven, zowel producenten, handelaars als vertegenwoordigers. De Hollandstand is dé uitgelezen kans voor Nederlandse bio-bedrijven om in contact te komen met de Belgische markt”, besluit Rosanne. De vraag naar bioproducten zit in België al enkele jaren in de lift en blijkt bovendien crisisbestendig. Sinds 2009 steeg het marktaandeel van de Belgische biosector elk jaar met gemiddeld 10%, terwijl het Europees gemiddelde op 7,5% ligt. Opnieuw kansen dus voor Nederlandse bio producenten.

Beide projecten worden aangeboden met een SIB missievoucher, waardoor het voor MKB bedrijven laagdrempeliger wordt om deel te nemen.

Voor meer informatie:

Rosanne Somers – Project Manager
psps export & investment services
070 307 47 23
somers@pspsconsultants.nl   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven