Programma is bekend

Kerstmarkt op de Stadslanderijen

Na een zeer succesvol verlopen jaar vieren de boeren van de Zwolse Stadslanderijen het einde van een mooi seizoen met een intieme Kerstmarkt. Het programma is bekend! Publiek is zondag 16 december tussen 11.00 en 17.00 uur welkom op de binnenplaats van de Dijklandhoeve, naast de Aa-landen. Er zijn proeverijen, verhalenvertellers en livemuziek. Er is verkoop van handgemaakte kerstversiering en voedsel van eigen land. 

De Stadslanderijenboeren pakken uit met een Kerstmarkt. Het publiek kan zich verheugen op allerlei producten van Zwolse bodem. Glühwein en warme chocomel, stevige wintersoepen, hamburgers, kazen en zoete heerlijkheden. Het Boerderijcafé is geopend en er is een grote verkoop van verse groenten, eigengemaakte kazen van koemelk en schapenmelk, zuivel, pompoenen en aardappelen, vlees uit de vriezer, broden en zoete lekkernijen. Het publiek kan zo thuis nog even nagenieten.

Handgemaakte kerst- en tuinversiering 
Bloementuin Zwolle verkoopt kerststukjes. Docenten en leerlingen van de Ambelt brengen een keur aan handgemaakte kerst- en tuinversiering mee en er komen nog meer aanbieders van moois voor kerst. 

Strobalentheater met livemuziek en verhalenvertellers
Joah van Leussen is een jonge verteller uit het Zwols Vertellersgilde. Hij vertelt het verhaal van de kleine kerstman. Vertelster Hilke ten Duis komt met winterse vertellingen uit alle landen. Verder is het genieten van heerlijke swing van Nathalie Schaap en haar band. 

Kinderactiviteiten 
Kinderen kunnen zich uitleven en bouwen in de Bamboestiek Bouwplaats, leren klimmen onder begeleiding van Macventure-sports, broodjes bakken boven het kampvuur, schommelen en stappen op de stepping stones in de speelschuur, knuffelen met kalfjes en konijnen.

Infokraam Stadslanderijen
In de Infokraam van de Stadslanderijen kunnen klanten en geïnteresseerden al hun vragen stellen over klant worden. Ook is de organisatie benieuwd: Hoe ziet jouw perfecte boodschappentas eruit?

VELT: alles weten over zelf groenten telen 
Zelf je eigen groenten telen? Op de kerstmaakt staat ook de Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren (VELT), afdeling Zwolle met een kraam vol boeken en cursussen over biologisch moestuinieren en permacultuur. VELT is een Belgische organisatie die inmiddels ook in Nederland vele afdelingen heeft. www.velt.be 

Voor meer informatie: 

www.stadslanderijen.nl/kerstmarkt 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven