Bolivia begint 'historische' export bio-quinoa naar China

Bolivia is afgelopen vrijdag begonnen met de export van bio-quinoa naar China. De eerste 40 ton wordt vanaf teeltbedrijven in de Boliviaanse hoogvlakten verladen naar de Peruaanse haven Ilo. 

President Evo Morales: "Dit is een historische dag en onvergetelijk voor quinoa-telers, want we verladen voor het eerst quinoa naar China. 

Morales bezocht in La Paz 'Sociedad Industrial Molinera Sociedad Anonima' (Simsa) om getuige te zijn van het vertrek van de eerste helft van de lading.

Simsa exporteert 20 ton rode quinoa. De Andean Valley Company zal 20 ton rode en zwarte quinoa-rassen die 'het gouden graan' genoemd worden verladen. Nadat aan de fyto-gezondheidseisen voldaan zijn, zullen 15 bedrijven het product  op de Chinese markt verkopen. 

De Chinese ambassadeur in Bolivia Liang Yu zei dat de quinoa-export de handelsrelaties tussen China en Bolivia versterkt en dat deze ervaring van essentieel belang is voor andere Boliviaanse telers om op de Chinese markt te komen. 

Clarems Endara, van het Boliviaanse ministerie van handel vertelde een aantal dagen geleden dat de Boliviaanse deelname aan de China International Import Expo in Shanghai van afgelopen november bijgedragen had aan de kennismaking met deze Boliviaanse eeuwenoude voeding.  

Bron:xinhuanet.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven