Natuurmonumenten verwelkomt natuurboer op Velhorst

Arjen van Buuren is na een uitgebreid selectieproces uitgekozen om op landgoed Velhorst te gaan boeren. Als natuurboer wel te verstaan. Vrijdag 30 november vond de ondertekening plaats met een trotse directeur van Natuurmonumenten en een enthousiaste boer onder toeziend oog van vele buren.

Grote belangstelling
Voor de nieuwe natuurboer op Velhorst die we afgelopen jaar zochten, mochten we rekenen op grote belangstelling. Zo waren er ruim 100 aanwezigen uit het hele land op de kijkdag eind april. Een groot aantal leverde ook een plan in. Daaruit zijn 5 geïnteresseerden gekozen om hun plan verder uit te werken en verder mee te praten. Uit deze goede ideeën, visies en enthousiaste bedrijfsplannen kwamen we uit bij 1 partij, geheel toevallig een buurman van Velhorst, Arjen van Buuren.

Inspirerend voorbeeld voor biologische landbouw
Zijn plan geeft het beste invulling aan de kaders die door Natuurmonumenten zijn gesteld en het gewenste grondgebruik. Vooral zijn kennis van de biologische landbouw en de verwevenheid met het onderwijs worden gewaardeerd. Hierdoor kan hij voor vele studenten en andere boeren een inspirerend voorbeeld zijn voor een duurzame vorm van landbouw. Samen met Arjen kan Natuurmonumenten de komende jaren toewerken naar de gewenste invulling van Velhorst.

Arjen heeft op dit moment een aardappelveredelingsbedrijf en werkt daarnaast als docent aan Agrarische Hoge School Aeres te Dronten. Hij gaat in 2019 starten met een gemengd bedrijf op Velhorst met schapen, vleeskoeien, aardappelen en diverse gewassen. Op termijn zal hij zijn intrek gaan nemen op Velhorst 6, de voormalige boerderij van Hiddink. Voor Velhorst 3 wordt over een andere invulling nagedacht.

Bron: Natuurmonumenten 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven