Bionext reageert op uitspraak

Komen er toch weer patenten op klassieke veredeling?

Op 5 december besloot de ‘Kamer van Beroep‘ van het Europees Octrooi Bureau om de eerdere beslissing (van 30 juni 2017) om geen octrooien meer te verlenen op producten van klassieke veredeling, ongeldig te verklaren. 

Dit besluit werd genomen tijdens een openbare hoorzitting over een patentaanvraag van Syngenta voor paprika’s met een hoog gehalte aan chlorofyl (bladgroen). Mocht dit besluit standhouden, dan betekent dit dat toch weer octrooien op eigenschappen van klassiek veredelde planten verleend kunnen worden. Ook de onlangs ‘bevrijde broccoli’ loopt dan weer gevaar. 

Bionext is geschokt door de uitspraak. Maaike Raaijmakers van Bionext: “Het kan toch niet zo zijn dat een besluit van de 38 landen die zijn aangesloten bij het Europees Octrooi Verdrag zo makkelijk wordt teruggedraaid? We wachten nog even het schriftelijke verslag van de hoorzitting af en bekijken dan met onze nationale en internationale coalitiegenoten welke vervolgstappen nodig zijn.”

Bron: Bionext 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.