VS: 45% van de volwassenenzegt dat biologische verse producten gezonder zijn

45% van de volwassen in de VS is ervan overtuigd dat biologische groenten en fruit gezonder zijn dan conventionele verse producten, volgens een enquête van het Pew Research Center.

Dat percentage is gedaald ten opzichte van twee jaar geleden, toen 55% van de volwassen aangaf dat biologische verse producten beter voor hen waren.

Groepen die sterker voorkeur geven aan biologische groenten en fruit zijn jongeren, mensen die interesse hebben in de genetische modificatie van voeding en mensen die al biologische producten kopen.

“Ongeveer vier van de tien volwassenen in de VS (39%) schat dat de meeste (7%) of sommige (32%) voeding die zij eten biologisch is," schrijft het Pew Research Center in een rapport over de enquête. "Een meerderheid van deze groep (68%) gelooft dat biologische groenten en fruit beter zijn voor de gezondheid dan conventioneel geteelde verse producten.

“Ter vergelijking, 32% van de mensen die aangeven geen of weinig biologische verse producten te eten, zeggen dat ze denken dat het eten van biologische groenten en fruit beter voor de gezondheid is," zo staat in het rapport geschreven.

Leeftijd blijft ook een belangrijke factor in hoe mensen over biologisch denken. 54% van de jongeren tussen de 18-29 jaar zegt dat biologische verse producten gezonder zijn. Die mening wordt gedeeld door 47% van de mensen tussen de 30-49 jaar, 42% van de mensen tussen de 50-64 en 39% van de mensen van 65 of ouder.

Bron: Produce Retailer (Ashley Nickle)


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven