Nashiville: Biologische kerstbomen een groeiende trend

Biologische kerstbomen zijn een groeiende trend in Nashville. Tanya Hans heeft al tientallen van haar biologische kerstbomen verkocht bij A Greener Way Garden Center in Antioch. Ze vertelt dat de bomen zonder chemicaliën of bestrijdingsmiddelen geteeld worden. 

"Veel mensen snappen het concept nog steeds niet, maar je kunt je geld uit geven aan biologische voeding en andere biologische middelen of aan medische kosten," zegt Tanya.

Jaren geleden kreeg Tanya te horen dat ze allergisch was voor kerstbomen. Ze vertelt: "Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik niet allergisch ben voor de bomen, maar voor de chemicaliën die bij de conventionele teelt gebruikt worden."

Ze is ervan overtuigd dat de chemicaliën ademhalingsproblemen en kanker kunnen veroorzaken. Bij biologische bomen duurt het langer voordat ze volwassen zijn, maar Hans vindt dat de biologische teelt de enige juiste manier is.

Hans gaat verder: "Biologische kerstbomen zijn voller, mooier en ze ruiken heerlijk." De prijzen van biologische kerstbomen beginnen bij €26,45 en lopen op afhankelijk van de grootte van de boom.

Bron: News Channel 5 (Alexandra Koehn)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven