Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Adopteereenkerstboom

Al 1000 kerstbomen geadopteerd

Elk jaar kunnen klanten in november hun eigen kerstboom opnieuw online adopteren bij www.adopteereenkerstboom.nl Het is een populair concept, want ook dit jaar blijkt dat ruim 2/3 van de vaste klanten hun eigen boom wil terugzien. Een dikke 1000 bomen zijn nu al gereserveerd. Na de kerst zal blijken of het aantal geadopteerde bomen de 2000 bomen overstijgt. Met nieuwe uitgiftepunten in met name Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zou dat moeten lukken…

Al 1000 geadopteerd 
Adopteereenkerstboom is in 2007 gestart bij Randijk Kwekerij in Leusden. Elk jaar breidt het project zich uit  in aantallen uitgiftepunten in Nederland en daarmee in aantallen geadopteerde bomen. In de loop der jaren zijn zo duizenden bomen van de brandstapel gered. 

Bij Adopteereenkerstboom adopteren klanten een kerstboom, die na gebruik in de huiskamer, in januari wordt terug geplant. Elke boom krijgt een uniek nummer, waardoor mensen het volgend jaar hun eigen boom opnieuw kunnen adopteren. Een boom die bovendien volledig biologisch gekweekt is. Zo groen kan je kerst zijn. Begonnen in 2007 op kwekerij Randijk in Leusden, kent Adopteereenkerstboom inmiddels 16 uitgiftepunten door heel Nederland.

Bijzondere kweekmethode
De adoptiebomen worden zo opgekweekt, dat ze een compact wortelstelsel ontwikkelen. Die compacte kluit zorgt ervoor dat de fijne haarwortels intact blijven, waardoor ze gemakkelijker wortelen bij de herplant in januari. Gemiddeld genomen overleeft circa 85% v.d. kerstbomen de herplant. De kwekers van adopteereenkerstboom gebruiken geen kunstmest, hormonen of chemische bestrijdingsmiddelen, veelal onder gecertificeerd Europees Bio keurmerk.

Voor meer informatie:

www.adopteereenkerstboom.nl 

Publicatiedatum: