Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
“Het CSA-netwerk is booming”

Minister Schauvliege op bezoek bij zelfpluktuin Rawijs

Tholen – Donderdag 29 november kwam minister Schauvliege op bezoek bij zelfpluktuin Rawijs in Lochristi. “Wij hebben het bezoek gelijk gekoppeld aan een CSA-vergadering”, vertelt Alex Floré van Rawijs. “Het CSA-netwerk is booming, ondertussen zijn er al 43 bedrijven en we hebben nog 11 aanvragen. Wij willen alle kandidaten screenen, maar hebben daar niet altijd de middelen voor. Daarom hebben we gevraagd of de minister middelen voor ons beschikbaar heeft.”

Alex met minister Schauvliege bij de bloemkool weeuwenteelt. 

“We hadden onze wensen niet op voorhand kenbaar gemaakt, maar de minister reageerde heel positief. We gaan nu een dossier opstellen en we hopen in het voorjaar meer te weten hierover.” Op zaterdag 8 december vindt het jaarlijkse CSA-congres plaats in Antwerpen.

Tom Toonbeecks, een journalist, minister Joke Schauvliege, Alex, daarachter in de diepte Jeroen Bockx en Lieven De Vreeze bestuursleden van het CSA-netwerk en ook Bio-boeren.

Naast de positieve reacties op het CSA-netwerk, reageerde de minister ook heel positief op de zelfpluktuin. “Er komen bij ons geregeld mensen met sociale zorgen. Er komen zowel jongeren als volwassenen. Daarnaast geven wij ook educatie en verzorgen wij opleiding en stages voor deelnemers aan Landwijzer.” Daarnaast focust het bedrijf ook op nicheproducten. “Bij ons vinden mensen producten die ze niet in de winkel vinden, zoals weegbree en yacon. Dan gaan mensen samen overleggen wat ze zoal kunnen bereiden, wat goed is voor de gemeenschapsvorming”, besluit Alex. Bezoekers kunnen alle dagen – met uitzondering van zondagmiddag – van zonsopgang tot zonsondergang terecht in de pluktuin.

Voor meer informatie:
Alex Floré
Zelfpluktuin Rawijs
Koning Albertlaan 101
9080 Lochristi (België)
+32472 908708
info@rawijs.be  
www.rawijs.be