Biopasta zoekt verpakking

Creatieve koppen opgelet: geïnteresseerden kunnen nog tot en met 25 januari 2019 vormgevingsvoorstellen voor een bijzondere pastaverpakking indienen. De beste ideeën worden beloond.

Het ’Kräuterschlössl’ in Goldrain is samen met de sociale coöperatie ’Vinterra’ begonnen met de productie van pasta, gemaakt van biologische grondstoffen uit Zuid-Tirol. Wat momenteel nog ontbreekt is de passende verpakking voor de bio-deegwaren uit Vinschgau.
De verpakking moet een blikvanger worden en het de producent mogelijk maken zich duidelijk te onderscheiden van concurrenten. „De creativiteit mag daarbij onbegrensd zijn. De verpakking moet echter uit duurzame materialen bestaan en voor de medewerkers van de sociale coöperatie makkelijk en praktisch te gebruiken zijn“, verklaarde Astrid Weiss, leider van de afdeling Innovation & Energie bij de ’Südtiroler Bauernbund’.

De ideeënwedstrijd ’Bring mich in Form - Bio-Pasta sucht kreative Verpackung’ (Breng mij in vorm - biopasta zoekt creatieve verpakking) loopt nog tot en met 25 januari 2019. De voorstellen voor een innovatieve verpakking kunnen op www.openinnovation-suedtirol.it  ingediend worden. Een vakjury zal alle ingediende ideeën beoordelen en de creatiefste uitkiezen.

Het beste verpakkingsvoorstel wordt beloond met een inkoop- en wellnesstegoedbon van ’Kräuterschlössl’ ter waarde van 700 euro. Ook de ideeën die op de tweede en derde plaats eindigen worden met een prijs beloond.  

De ideeënwedstrijd  is onderdeel van het EFRE-project RuC²OLA van de afdeling Innovation & Energie van de Südtiroler Bauernbund. Daarbij werkt de Südtiroler Bauernbund nauw samen met ’lvh – Wirtschaftsverband Handwerk und Dienstleister’. 

Bron: sbb.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven