Onderzoekers Universiteit van Nottingham hebben eetbare verpakking ontwikkeld

In een poging om vervuilende plastic materialen te vervangen en bewaring, veiligheid en houdbaarheid te verbeteren, hebben onderzoekers van de universiteit van Nottingham een verpakking ontwikkeld die 100% bio-afbreekbaar en eetbaar is. De verpakking is gemaakt van plantaardige koolhydraten en proteïne.

Het Sino-UK project wordt geleid door professor Saffa Riffat die met z'n team bekend staat om innovaties op het gebied van duurzame materialen, energie en bouwtechnologie. 

De onderzoekers hebben uitgevonden dat plantaardige koolhydraten en proteïne macromoleculen zich verbinden in een speciale netwerkstructuur tijdens een filmvormend proces. De netwerkstructuur voorziet de laag van een mechanische sterkte en transparantie waardoor deze als verpakkingsmateriaal gebruikt kan worden. 

Volgens phys.org, vormen superstores en voedingsaanbodketens de belangrijkste markt voor dit plantaardige verpakkingsmateriaal. Het onderzoeksteam wil de technologie uitbreiden naar verpakkingen voor in de bouw, levering en bewaarloodsen.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven