Seaweed Harvest Holland winnaar Zeeuwse PioniersPrijs 2018

"Pionieren is vallen en opstaan: Luctor et Emergo. In slechts een paar jaar tijd een hightech bedrijf opzetten op het gebied van het verbouwen en verhandelen van zeewier en dan ook direct Europees marktleider worden gaat niet vanzelf. Maar het is ons gelukt", aldus Seaweed Harvest Holland uit Kerkwerve. En sinds het afgelopen jaar wordt er ook hard gewerkt aan samenwerkingen en andere toepassingen. Bijvoorbeeld met het Erasmus Medisch Centrum vanwege het toepassen van zeewier als belangrijke grondstof voor Alzheimermedicijnen. En men is zelfs actief met de opzet van een zeewierboerderij in Saudi-Arabië. Zeewier is de voedingsstof en grondstof van de toekomst. Seaweed loopt op dit gebied voorop, gewoon vanuit Zeeland. Want Zeeland heeft op dit gebied unieke kansen.

“John van Leeuwen en Kees Boender en het enthousiaste team van Seaweed Harvest Holland zijn mooie voorbeelden van Zeeuwse pioniersgeest en ondernemerschap. De jury had ze al eerder in het vizier, maar het unieke is dat ze blijven doorgroeien en blijven ontwikkelen. En ze werken daarbij samen met diverse partijen. Ze zijn daarom terecht de winnaar van de Zeeuwse PioniersPrijs 2018. Wat ze doen, past ook erg goed bij de Zeeuwse ambitie om een leidende rol te vervullen als bio-based provincie. Ze hebben lef getoond, zetten Zeeland positief op de kaart en zijn een voorbeeld en inspiratie voor anderen.”

John van Leeuwen en Kees Boender kregen als prijs niet alleen een oorkonde en een kunstwerk van Henk Vierveijzer, maar ook €5.000,- prijzengeld, beschikbaar gesteld door sponsoren Rabobank en Rijkse Accountants. Daarnaast blijkt vooral ook de media aandacht elk jaar weer zeer waardevol voor de genomineerden en winnaars. De prijs werd zaterdag uitgereikt door niemand minder dan Randstad topman Jacques van den Broek. Deze in het Zeeuwse Goes geboren CEO kwam speciaal naar de Abdij in Middelburg voor het bijwonen van deze zesde editie van de prijsuitreiking. Hij vertelde de ruim 250 aanwezige Zeeuwen van binnen en buiten Zeeland op inspirerende wijze over zijn Zeeuwse roots en zijn visie op de Zeeuwse arbeidsmarkt.

Voor meer informatie:

Seaweed Harvest Holland
Verseputseweg 38
4321 TD Kerkwerve
info@yourwell.nl  
www.seaweedharvestholland.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven