Niederösterreich zo bio als nooit tevoren: voor het eerst 5.500 bio-bedrijven

Onlangs werd voor de vierde keer 'bio Österreich' georganiseerd op het beursterrein Wieselburg. De opening werd begeleid door Stephan Pernkopf, de plaatsvervangend regeringsleider van deelstaat Niederösterreich, die talrijke stands bezocht van de 200 exposanten. "Niederösterreich telt momenteel voor het eerst 5.500 bio-bedrijven. Daarmee is het sinds vorig jaar tot een verdere stijging met meer dan 200 bedrijven gekomen en een stijging met 1.000 bio-bedrijven en 50.000 hectare binnen vijf jaar. Daarmee zijn we landbouw- en bioland nummer 1. Al onze landbouwbedrijven werken dichtbij de natuur en inmiddels werkt meer dan twintig procent ook biologisch. Het gemiddelde in de EU ligt daarentegen slechts op iets meer dan zes procent. We willen dat dat ook gewaardeerd wordt, want aan de supermarktkassa bedraagt het aandeel bio-producten pas negen procent. De bio-beurs moet er aan bijdragen dat onze telers niet alleen maar voorbeeldig werken, maar dat deze moeite ook door de consumenten gecompenseerd wordt."

Circa 200 exposanten bieden op 'bio ÖSTERREICH' veel mogelijkheden om zich over bio-producten te laten informeren: door te proeven, telers en verkopers te leren kennen en natuurlijk door de beste producten in te kopen. De beurs richt zich zowel op consumenten als op de handel en de gastronomie.

Het vakblad biorama en Messe Wieselburg hadden dit jaar voor het een wedstrijd voor bio-producten georganiseerd met ondersteuning door de deelstaat Niederösterreich. Er werden meer dan zeventig producten ingediend - van bio-bier en cosmeticaproducten tot aan innovatieve projecten. Deze werden vervolgens door de jury beoordeeld en er werden winnaars in verschillende categorieën gekozen. Deze winnaars werden op de openingsdag door Stephan Pernkopf geëerd: „De veelzijdigheid en kwaliteit van de producten die bij deze wedstrijd werden ingediend, zijn een weerspiegeling van onze deelstaat en onze teler: innovatief, dichtbij de natuur en met een goede smaak.“

Bron: ots.at 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven