Meer Deense export biologische producten

Deense biologische producten zijn populair in Noord-Europa. In slechts drie jaar tijd is de export van biologische producten naar Zweden verdubbeld, terwijl de export naar Noorwegen en Finland met meer dan 80 procent steeg. Dat blijkt uit de nieuwste statistieken van het Deense Bureau voor de Statistiek (Danmarks Statistik).

Afgelopen week waren twintig Deense bedrijven vertegenwoordigd op de Nordic Organic Food Fair in Malmö om voort te bouwen op die ontwikkeling. “Deense biologische producten zijn in Zweden bijzonder populair, mede omdat de Denen innovatief zijn en hun producten blijven ontwikkelen. Het aandeel biologisch is in Denemarken hoger dan in andere Europese landen, zodat de biologische markt goed ontwikkeld is,” vertelt Pernille Bundgård van  belangenorganisatie Økologisk Landsforening.

Een van de nieuwe producten, die op de beurs werden gepresenteerd, is een nieuw type duurzame verpakking van Naturli' Foods uit het noorden van Denemarken. “We zien een groot exportpotentieel op de Scandinavische markt. We exporteren momenteel naar Finland, Zweden en Noorwegen, maar zien daarbij nog mogelijkheden voor groei,” aldus Henrik Lund, CEO van Naturli' Foods.

Bron: www.maskinbladet.dk


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven