Lima introduceert:

Zes nieuwe biologische Japanse producten

" De kracht van pure voedingsmiddelen is voor Lima de basis. Dat geldt ook voor de Japanse keuken. Sinds het ontstaan van Lima is Japan daarom een onuitputtelijke bron van inspiratie", aldus het bedrijf. Daarom presenteert Lima aan het eind van het jaar zes nieuwe, biologische Japanse producten. 

Zes Japanse producten
Lima biedt een uitgebreid biologisch, kwalitatief en 100% plantaardig gamma aan waarvan een groot deel Japans geïnspireerd is. Aan het assortiment zijn nu zes biologische, Japanse producten toegevoegd:

 1. Tamari 50% less salt
  "De Tamari van Lima wordt geproduceerd op basis van sojabonen en is volledig glutenvrij. Deze gefermenteerde smaakmaker heeft een complexe smaak en is ideaal voor mensen die minder zout willen innemen. Tamari 50% less salt is verkrijgbaar in twee verpakkingen: 25cl en 50cl." 
 2. Smoked Shoyu
  "Smoked Shoyu is een sojasaus met een rijke, complexe smaak, gerookt met Japans kersenhout volgens een natuurlijk rookproces. Smoked Shoyu geeft extra smaak aan soepen, wokgerechten, rijst, noedels, gestoomde groenten, salades, groentenmarinades of plantaardige eiwitten. Smoked Shoyu is de perfecte smaakmaker voor een veganistisch dieet." 
 3. Ginger paste
  "Lima’s Ginger paste heeft een subtiel gemberparfum en een lichte citroensmaak, en is perfect te gebruiken in gerechten en dranken in plaats van verse gember. De Ginger paste bestaat uit drie ingrediënten: gember (91%), citroensap en zeezout."
 4. Yuzu pepper paste
  "Yuzu pepper paste heeft een specifieke citrussmaak: een sleutelingrediënt van de Japanse keuken. De pasta is een combinatie van een citrusvrucht uit het Verre Oosten en pittige rode peper. Het aroma wordt verkregen door het natuurlijke extractieproces van de yuzu citrusschil en de schil van de peper."
 5. Rice miso 25% less salt
  "Deze miso bevat 25% minder zout en heeft drie tot zes maanden gefermenteerd. Het heeft alle typische smaken en eigenschappen van een niet-gepasteuriseerde miso behouden. Ideaal voor de consument die zijn of haar zoutinname wil verminderen, maar toch wil genieten van de voordelen van een miso."
 6. Brown rice miso
  "Miso is een pasta van gefermenteerde soja die in het Verre Oosten al 1300 jaar wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen, en staat ook bekend om zijn hoogwaardige eiwitkwaliteit. Miso is een gezonde versie van een bouillonblokje. Het is een ideale basis voor soepen en sauzen en wordt ook gebruikt bij gepekelde groenten, vinaigrettes, hartig broodbeleg, tofu, seitan, tempeh, pasta of granen."

  Brown rice miso wordt gemaakt op basis van bruine rijst en heeft een fermentatietijd van drie maanden. Het beschikt over alle eigenschappen van een ongepasteuriseerde miso. Dit product wordt geprezen om de smaak, de vele spijsverteringsenzymen en waardevolle voedingsstoffen.

Traditionele productiemethodes
Voor het Japanse productaanbod werkt Lima voornamelijk samen met ambachtelijke leveranciers. Zij beschikken over jarenlange expertise met traditionele productiemethodes, zoals fermentatie. "Gefermenteerde voedingsstoffen hebben een hoge voedingswaarde en zijn rijk aan smaak. Het volledige gamma van Lima-producten geïmporteerd uit Japan wordt aan verschillende, hoge kwaliteitscontroles onderworpen. Op die manier garandeert Lima een onfeilbare kwaliteit van onze producten." 

Voor meer informatie:
www.limafood.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven