Siciliaanse bio-wijnen naar het VK

Een aanbod aan Siciliaanse bio-wijnen worden binnenkort op de Britse markt geïntroduceerd. Azienda Agricola Cortese, uit het Siciliaanse Ragusa, is een landgoed dat Stefano Girelli een aantal jaren geleden kocht met het doel dit bij z'n nabij gelegen wijngaard Feudo di Santa Tresa, een van de oudste wijngaarden op Sicilië, te trekken. 

Girelli vertelde dat toen duidelijk werd dat het klimaat, de grond en de druiven van beide landgoederen substantieel van elkaar verschilden. Hij besloot om de wijnen van elkaar gescheiden te houden en daarmee was het merk Cortese geboren. Nu staat deze wijn op het punt om op de Britse markt te komen.

Girelli: “We wilden het in het Santa Tresa programma inpassen, maar we veranderden van gedachten tijdens de eerste oogst, omdat het zo anders was. We besloten dat als we het verschil konden aantonen, dat we dan een ander verhaal over Sicilië en het landgoed konden vertellen."

Onder het biologische Cortese merk zijn twee levels te onderscheiden: het beginlevel Nostru, waar een Catarratto Lucido, een Carricante en een Nerello Mascalese onder vallen en Selezione Cortese, die alleen gereserveerd is voor druiven van het landgoed zelf. Onder het Selezione label zijn drie wijnen op de Britse markt beschikbaar: Vanedda Bianco 2016 (16 euro), Sabuci Cerasuola Di Vittoria Classico DOCG 2016 (20 euro) en Senia Nero’d’Avola (20 euro). 

Girelli: “Etna is momenteel stampvol en ik weet niet of je nu vanaf daar waardevolle wijn kunt maken, maar wat ik leuk aan Sicilië vind, is het goede karakter en de persoonlijkheid die je kunt krijgen. Op het moment kun je met de goede timing de juiste zuurgraad en frisheid halen.

“Ik denk dat Sicilië in de toekomst echt fenomenale witte wijnen kan leveren. We hebben traditionele en internationale rassen. We proberen nu de echt oude druivenrassen nieuw leven in te blazen."

Bron: drinksretailingnews.co.uk  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.