Prijzen bio-avocado's stijgen

De prijs van bio-avocado's ligt momenteel op 42 euro per doos bij de groothandel in New York en in San Francisco op 48 euro. Verwacht wordt dat de prijzen de komende dagen zullen stijgen omdat het aanbod uitgeput raakt.

Mexicaanse avocadotelers gingen op 29 oktober staken en doen dat tot nu toe nog steeds. Volgens meldingen worden de stakingen geleid door een groepje telers die de snelwegen blokkeren, waardoor plukkers niet aan de slag kunnen en de oogst niet vervoerd kan worden. 

Eerder in de week waren er tekenen dat de gespannen situatie iets luchtiger werd omdat een deel van het geplukte fruit richting de VS vervoerd mocht worden. Er werd toen gesproken met Amerikaanse importeurs die banden met de Mexicaanse teelt hebben. Ze wilden anoniem blijven vanwege de situatie in Mexico, waar kleine telers en verpakkingsstations bedreigd worden om er zeker van te zijn dat ze meewerken aan de staking. Volgens deze bronnen is de staking, die veroorzaakt werd door dalende prijzen, het werk van een klein aantal machtige telers. De meerderheid van de telers is het er niet mee eens.

Mexico zit in z'n gewone seizoen, ook voor bio-avocado's, en verwacht wordt dat de volumes groter zullen zijn dan die van vorig jaar, wat in september en oktober leidde tot lagere prijzen. In de VS wordt de staking nu merkbaar. Volgens importeurs zal het twee weken duren voor het aanbod weer op peil is. 

Het tekort aan bio-avocado's is nog het meest merkbaar, vooral in Californië waar de vraag hiernaar erg hoog is. Voor de conventionele teelt wordt verwacht dat de Mexicaanse telers de verloren tijd binnenkort willen goedmaken met een enorm aanbod, waardoor de prijzen zullen dalen.

Volgens een van de distributeurs van bio-avocado's zal de prijs voor bio-avocado's deze week gaan stijgen en deze zou gedurende november en december wel eens hoog kunnen blijven. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.