Westerse bio-voedingsbedrijven bedreigen Chinese telers

Doordat Chinese consumenten voorkeur geven aan voedingskwaliteit, is de populariteit van geïmporteerde bio-producten bij sommige supermarkten gestegen en treden die in de voetsporen van hun westerse tegenhangers door hele afdelingen met bio-voeding in te richten. 

Hoewel de boost in bio-voeding in theorie een zegen voor de telers zou moeten zijn, klaagt Dr. Xia Hanbing dat de teelt van dergelijke producten in China niet zo eenvoudig is. "Het is bijna onmogelijk om in China bio-groenten te telen. Bio vraagt om bepaalde grond- en watereisen en omdat groenten een onderdeel van de voedingsketen vormen, zijn ze erg vatbaar voor ziektes en plagen. De huidige milieuvriendelijke maatregelen waarmee deze problemen bestreden worden zijn nog niet genoeg ontwikkeld om gewasbestrijdingsmiddelen volledig te vervangen."

China heeft z'n eigen normen voor bio-producten, maar nu buitenlandse merken de Chinese markt op komen, kopen velen simpelweg nep bio-accreditatie. Xia: "Certificering en accreditatie van bio-voeding is winstgevend geworden. Met een certificatieproces dat zo vaak via derden loopt die hun eigen commerciële belangen hebben, is het slechts een stempel ter goedkeuring voor de teler en niet voor z'n producten."

Bron: geneticliteracyproject.org 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.