Mustapha Chihabi, Tomoor:

“Vraag naar biologische dadels neemt sterk toe”

Tholen – Sinds september biedt dadel-importeur Tomoor dadelpasta aan voor de voedselverwerkende industrie. “Dadelpasta is een ‘booming’ en opkomend product dat we in verschillende hoeveelheden, structuren en smaken aanbieden. Dadelpasta kan als vervanger van suiker worden gebruikt”, vertelt Mustapha Chihabi van Tomoor. “Onze premium dadelpasta is kwalitatief beter dan de Tunesische dadelpasta, omdat in de Tunesische pasta de dadelpit wordt mee vermalen. Ook qua smaak doet de Tunesische variant ook onder voor de Saudische dadelpasta.”

Biologisch
Naast het uitbreiden van het assortiment is de importeur ook bezig met het behalen van een nieuw organic certificaat. “Dit wordt een wereldwijd erkend certificaat. We zien de vraag naar bio sterk toenemen en momenteel is 30% van onze afzet biologisch. Echter merken we wel dat naast de groeiende bio vraag ook de nadruk steeds meer ligt op een mooi en kwalitatief product. Men in bang dat dit bij een biologisch product niet het geval is. Toch verwacht ik dan in de toekomst ook de conventionele teelt steeds dichter bij het biologische komt te staan, ondanks dat telers niet het bio-certificaat gaan behalen”, zegt Chihabi.

Medjoul
Tomoor biedt enkel dadels aan uit Saudi-Arabië. “De Saudische dadel doet niet onder voor de bekende Medjoul dadel. De Medjoul is duurder maar kwalitatief niet beter dan de Saudische dadel. De grond waarop de Saudische dadel groeit is gezonder dan die van de Medjoul teelt. Ook het droogproces van de dadels is verschillend, terwijl de Medjoul in de oven wordt gedroogd, drogen ze de Saudische dadel in de zon”, vertelt Mustapha. “Ons distributiecentrum in Antwerpen is met name gericht op de Europese markt. Laatst hebben we een kantoor in Marokko geopend, dit omdat Marokko de grootste importeur van dadels wereldwijd is. We zien de vraag naar dadels wereldwijd toenemen. Zeker de vraag uit Turkije en Azië neemt erg hard toe.”

 

“Binnenkort zullen wij ook een nieuw innovatief product lanceren, liquid date sugar. Dit kan worden gebruikt als gezonde zoetstof. We zijn het laboratorium ingedoken om de fructose uit de dadel om te zetten in vloeibare vorm. Met de liquid date sugar spelen we in op de gezondheidstrend en het verminderen van suikergebruik”, besluit Mustapha.

Voor meer informatie:
Mustapha Chihabi
Tomoor
+(0)32-488 858585
sales@tomoor.be 
www.tomoor.be  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven