Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-champignons « Made in Paris »

Porte de la Chapelle in Parijs, een ondergrondse parkeergarage van een gemeente gebouw, is in een teeltbedrijf veranderd. Shiitakes ontwikkelen zich onder de hoofdstad. Er zijn 1000 m2 waar ondergronds bio-champignons groeien met een opbrengst van een ton per dag. Het bedrijf heeft momenteel 15 mensen in dienst waar nog een dozijn indirecte banen bij opgeteld kan worden.

De parkeergarage heet La Caverne is van een sociaal huisvestingsbaas die het toekende als antwoord op een vraag naar stadsprojecten, de Parisculteurs. Het systeem van La Cavern omvat verschillende bedrijven die een gemeenschappelijk doel hebben: duurzaam en schoon telen. Binnenkort zal er een zuivelbedrijf aan het lijstje toegevoegd worden.

Source: The OBS

Publicatiedatum: