Amber (19) opent bio-winkel

Tholen – In Deinze (België) is afgelopen weekend een nieuwe bio-winkel geopend: BIOtaste. Aan het roer staat de negentienjarige Amber Vander Hauwert. “Mijn vader kweekt biologische witlof, dus ik ben eigenlijk opgegroeid in de sector”, vertelt Amber. “Ik wou wel nog iets anders doen dan kweken en heb een vakantiejob gedaan in een winkel. Ik wist toen dat dit mijn ding was.”

Zoals gezegd is Amber dus pas negentien jaar. “Mijn ouders staan achter mij en mijn broer helpt ook mee. Het is dus echt een familiebedrijf.” Daarnaast was het ook een logische stap om juist nu een winkel te openen. “Het was een gat in de markt. Er was namelijk geen bio-winkel meer in Deinze. Daar wilden we op inspelen voordat er een andere winkel kwam.” Amber studeerde KMO-management, maar is hier mee gestopt.

Amber wil in de winkel klanten van vrijwel alle bio-producten kunnen voorzien. “Wij willen het totaal concept aanbieden. Klanten kunnen bij ons terecht voor dranken, broodbeleg, verswaren, muesli’s: echt alles. En wat we niet hebben, kunnen we bestellen. Daarnaast bieden we ook verzorgingsproducten aan.” De groenten en het fruit komt zoveel mogelijk uit de buurt. “Mijn vader teelt natuurlijk voor de winkel. Hij heeft onder andere witlof, aardappelen, gewone ui en rode ui, pastinaak, wortelpeterselie, izuki curry pompoen en butternut. Wat hij niet heeft, halen we bij kennissen.”

Afgelopen weekend was het openingsweekend. “Ik ben blij met het resultaat, er is veel volk geweest. We focussen nu vooral op het goed draaien van de winkel. Daarna wil ik meer en meer inspelen op de vraag van de klant. We hebben nu een basisassortiment, maar dan kunnen we dan langzaam aanpassen.”

Voor meer informatie:
Amber Vander Hauwert
BIOtaste
Gentsesteenweg 77
9800 Deinze (België)
+324 460963059
www.biotaste.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven