Vernieuwd: Opleiding Barstensvol Leven in drie modules

De opleiding Barstensvol leven gaat vanaf februari 2019 in vernieuwde vorm van start. De opleiding, die verdeeld is over drie groepen, heeft verschillende doelgroepen: geïnteresseerden in stadslandbouw, (moes)tuinders die zich verder willen verdiepen in de biodynamische manier van tuinieren, mensen die werken in de  natuurvoedingsbranche of dat willen gaan doen, consumenten die nieuwsgierig zijn naar de achtergronden van de biodynamische landbouw en de bijzondere voedingskwaliteit van Demeterproducten. 

Wat leren deelnemers?
"De opleiding Barstensvol Leven brengt je een nieuwe manier van denken over voeding, landbouw, de natuur en jezelf. Je ontwikkelt een natuur-inclusieve manier van kijken en beleven waarin de natuur niet buiten, maar in jezelf is geplaatst", aldus studieleider Petra Essink. "De ketenbrede oriëntatie (van zaad tot buik) die de biodynamische landbouw eigen is, zal je eerbied voor alles wat leeft vergroten en verdiepen. Je zult ontdekken dat BD landbouw een verrassende levensprocessen-metafoor in zich draagt, die kan dienen als fundament voor persoonlijke en organisatieontwikkeling. Daarom is dit inspiratiejaar bij uitstek passend voor mensen die toe zijn aan een nieuwe stap in hun ontwikkeling (privé of werk). De muzikale opmaat waarmee iedere cursusdag begint, verbindt de lesinhoud, de cursisten en de seizoenen tot een levendig kunstzinnig geheel."  

Belangrijke thema's

  • ontdekken van het natuurlijke samenspel tussen bodem, planten, mensen en dieren
  • kenmerken van biodynamische voedingsgewassen en producten
  • integreren en toepassen van de natuurwetten van de biodynamische landbouw in je persoonlijke en professionele leven
  • natuurvoeding en –kruiden als instrument voor gezondheid en vitaliteit

"Barstensvol Leven is een inspiratiebron voor iedereen die met een nieuwsgierige en onderzoekende blik zijn of haar levenspad gaat, en lef genoeg heeft om alom vertegenwoordigde ‘waarheden’ kritisch te onderzoeken. 

Vakken
BD landbouw in theorie en praktijk, fenomenologie, onderzoek voedingskwaliteit, voeding & antroposofie, proeverijen, sterrenkunde, muzikale opmaat, kruiden, kosmos en tuinbouw, tuinieren met sterren en planeten, improvisatiekoken, melkzuurfermentatie, waarnemen vitaliteit met euritmie, natuurwezens

Kosten
Per module van 7 lesdagen: 500 tot 700 euro, afhankelijk van het aantal deelnemers. Deelnemers voor het hele jaar ontvangen 10% korting. 

Modules & data

Module 1: Landbouw & vitaliteit (basismodule)
vrijdagen 8 feb, 22 feb, 2 mrt (zaterdag!) 15 mrt, 29 mrt, 12 april en 26 april 2019

Module 2: Voeding & vitaliteit
vrijdagen 3 mei, 10 mei, 24 mei, 31 mei, 15 juni, 29 juni en 6 juli 2019

Module 3: Landbouw, voeding & vitaliteit (verdiepende module)
vrijdagen 21 sept, 4 okt, 18 okt, 2 nov, 16 nov en 30 nov 2019

Locatie
BD boerderij de Zonnehorst
Evenboersweg 28
Punthorst (O)

Voor meer informatie:
Petra Essink
06 48623741
petraessink@gmail.com
www.petraessink.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven