C&A geëerd door de Textile Exchange

Kledingwinkel C&A is door de Textile Exchange geëerd om hun vezels en materialen strategie, het management van hun textiel leveringsketen, materiaalgebruik en klantbetrokkenheid. Ze worden genoemd in de 'Leadership Circle' van het 2018 Textile Exchange Preferred Fibre and Material Benchmark Annual Insights Rapport. 

“We zijn blij met de nieuwe aanpak van de Textile Exchange wat betreft het beoordelen van merken op hun holistische leiderschap in het gebruik van vezels en materialen, en niet meer alleen op het volume dat ze produceren. De nieuwe Leaders Circles willen erkenning geven aan merken die verder kijken dan aantallen, en zich richten op holistische materiaal strategieën en een nieuw tijdperk van het kopen van eerlijke, goede vezels en materialen," vertelt Jeffrey Hogue, chief sustainability officer bij C&A. 

Daarnaast is de keten voor de zesde keer op rij de grootste gebruiker van gecertificeerd biologisch katoen. In 2017 werd 40% van de katoenen kledingstukken die door C&A werden verkocht gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen. Naast biologisch wordt C&A ook erkend als de op twee na grootste gebruiker van duurzamer katoen, waaronder katoen dat geteeld wordt door middel van het Better Cotton Initiative (BCI). C&A heeft ook de tweede positie bereikt wat betreft het gebruik van Man Made Cellulosic vezels – waaronder viscose, modal en lyocell – wat de toewijding van het bedrijf aan het kopen van vezels die niet uit oude en bedreigde bossen komen bewijst. Dit is in lijn met het Canopy Style Initiative. 

“C&A heeft belangrijke duurzaamheidsprogramma's opgezet, en door hun toewijding aan het gebruik van duurzamere materialen leveren ze een belangrijke bijdrage aan een duurzamere textielindustrie," zegt Liesl Truscott, hoofd Europese en Materialen Strategie bij de Textile Exchange. 

C&A staat in alle acht categorieën in de top-10, en staat bij vier categorieën zelfs in de top-3.

De ranglijst is bekend gemaakt tijdens de Textile Sustainability Conference in Milaan, Italië. In zijn jaarlijks rapport vergelijkt de Textile Exchange de duurzame materialen data van 111 bedrijven, bestaande uit 's werelds leidende fashion retailers. (SV)

Bron: Fibre2Fashion


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven