Frank Mosterd, Gilad Produce:

"Gilad is flink gegroeid in zijn areaal biologisch product"

Tholen - Het Israëlische paprikaseizoen is weer langzaamaan begonnen. Volgens Frank Mosterd van Gilad Produce is het paprika-areaal dit jaar redelijk gelijk gebleven. "In Israël zie je dezelfde tendens als in Nederland dat veel grote telers kassen van kleinere telers overnemen, maar dat het totale areaal per saldo wel in stand blijft."


Eyal Sahar, de eigenaar van Gilad desert produce LTD

Volgens Frank wordt het voor de Israëlische telers steeds lastiger om paprika's naar Europa te sturen. "De programma's worden doorgaans met Spaans product ingevuld. Pas als Spanje een probleem heeft, dan stuurt Israël paprika's af. Zeker in november en december hebben wij weinig op de Europese markt te zoeken, pas in het nieuwe jaar als de prijzen wat vriendelijker zijn, dan sturen we wat meer paprika's naar Europa. Dat is natuurlijk jammer, want je wilt zoveel mogelijk markten bedienen, maar je hebt ermee te leven"

"Gilad BV is in zijn areaal biologisch product wel flink gegroeid. Daar verwachten we wel in december de eerste aankomsten in Europa en er zal een groot deel naar de VS en Canada verkocht worden."  "Wij concentreren ons met de paprika-export dan ook op Rusland, Canada en de VS. Wij hebben de afgelopen twee weken al de eerste paprika's naar Rusland gestuurd en ook vanuit de Verenigde Staten komen de eerste orders los", vertelt Frank. "Kwalitatief staat de Israëlische teelt er echt super bij, dus we zien het seizoen met vertrouwen tegemoet."

Voor meer informatie:
Frank Mosterd
Gilad Produce
Poortcamp 9c
2678 PT De lier
T. +31 174 528 067
mosterd@giladproduce.nl 
www.giladproduce.nl 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven