Neleman Organic Wine viert verhuizing en introduceert nieuwe wijnen

Tholen – Gisteren werd bij Neleman Organic Wine feestelijk het glas geheven op het nieuwe bedrijfspand. “Derrick Neleman is al twintig jaar pionier in bio-wijnen. Hij heeft het in Nederland echt op de kaart gezet”, begint Natasja van Dijk. “Hij is constant op zoek naar vernieuwing en democratisering binnen de wijnwereld, wat inhoudt dat hij goede wijnen wil brengen bij de consument. Destijds begon hij met importeren, maar is hij teruggegaan naar de basis. Hij maakt namelijk weer zelf wijn met wijnmaker Diego Fernandez Pons in Spanje. De basis hiervoor ligt in Valencia, maar we maken ook wijn in andere mooie wijnregio’s zoals Rioja. De basis van onze wijnen is aandacht.” Alle wijnen van Neleman zijn biologisch en – op de cava na – veganistisch.

De kaart van Spanje in de wereld, waarop staat aangeduid waar de wijngaarden zich bevinden.

Een greep uit het assortiment.

De winkel in Zutphen

“We zijn nu verhuisd omdat we sterk groeien met het bedrijf. We zijn destijds begonnen met een kantoor in huis, toen zijn we naar een klein pand verhuisd en daarna hebben we de winkel geopend. Daar hadden we tot twee maanden geleden ook ons kantoor. Design maakt een groot onderdeel uit van Neleman. Dat is goed te zien in het pand, maar bijvoorbeeld ook aan de bedrijfsauto’s.” De opening werd bezocht door Zutphense ondernemers, de burgemeester, zakenrelaties, familie en vrienden.

Het team van Neleman: (van links naar rechts) Siebe, Derrick, Ellen, Ineke, Natasja, Paul, Bastiaan en Marieke

Natasja van Dijk en Derrick Neleman klinken samen op het nieuwe pand. 

Siebe Meijer (Neleman Organic Wine) en Marlies Claasen, het gezicht van de campagnes van Neleman 

Derrick Neleman met Borgert Schiltman. "Borgert is al en klant sinds mijn eerste bedrijf", vertelt Derrick enthousiast. 

Natasja van Dijk en Janna Rijpma - Meppelink, wijnjournalist en auteur van het boek Wijngids (alleen) voor vrouwen

Lancering nieuwe wijnen
Niet alleen het nieuwe pand werd geïntroduceerd, maar ook twee nieuwe wijnen. “We introduceren vandaag ook twee nieuwe wijnen: de Bobal Robusta en de Just Fucking Good Wine limited edition. De Bobal Robusta is gemaakt van ons troetelkindje de bobal druif”, lacht Natasja. “Daar werd lange tijd alleen maar bulkwijn van gemaakt, maar die is nu weer helemaal herontdekt. We hebben er nu een speciale wijn van gemaakt met een knipoog naar koffie. In de koffie wereld wordt de wijnterm Grand Cru namelijk gebruikt door een bepaald merk.”

De Just Fucking Good Wine limited edition 

Een deel van de foto's die fotograaf Alex Vreeman heeft gemaakt voor de Just Fucking Good Wine-serie.

Alex Vreeman en Derrick Neleman 

Ook over de Just Fucking Good Wine is goed nagedacht. “Derrick heeft hiervoor samengewerkt met een Duitse designer. Ze wilden echt een statement maken: het is gewoon goede wijn, dat is wat het is. En nu speciaal voor de Limited Edition heeft fotograaf Alex Vreeman mensen gefotografeerd in al hun puurheid met een fles in de hand.”

Voor meer informatie:
Neleman Wijnen
Berkelkade 14 a-b
7201 JE Zutphen
0575 757098
hola@neleman.es  
www.neleman.es 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven