Donderdag 22 november

Ketenontwikkeling biologisch leer Nederlandse runderen

TLC Coöperatie maakt leer van de huiden van biologische Nederlandse runderen. Samen met ZLTO organiseert TLC op donderdag 22 november een gesprek met biologische (melk)veehouders die interesse hebben om hun huiden herkenbaar biologisch te laten verwerken tot leer.

Samen met biologische boeren willen we daarom verkennen hoe we hier het beste mee om kunnen gaan. Met hen willen we antwoorden vinden op de volgende vragen:

  • Hoe zit de keten in elkaar en wat zijn op dit moment knelpunten?
  • Wie zijn afnemers van het leer?
  • Wat zijn de mogelijkheden om versnipperd aanbod te stroomlijnen?
  • Is er bereidheid om mee te werken aan dit initiatief?
  • Welke vervolgstappen kunnen we zetten om hier beweging in te krijgen?

Initiatiefnemer: TLC leather Cooperatie

TLC-leather is een jonge coöperatie die streeft naar meer transparantie en duurzaamheid in de leersector. TLC werkt uitsluitend met de huiden van natuurkoeien en biologische Nederlandse runderen. Zij produceert op dit moment op beperkte schaal biologisch leer en wil de productie verder opschalen. Een van de uitdagingen daarbij is het logistieke proces van aankoop en inzameling van de huiden.

Expositie

Van 10 november tot en met 24 november zijn bij Rabobank de Langstraat producten te zien die gemaakt zijn van biologisch Nederlands leer van TLC. Voor en na de bijeenkomst is de gelegenheid om deze tentoonstelling te bezoeken. De producten worden geveild op een feestelijke design veiling op 24 november.

Klik hier voor aanmelding. 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven