Spar Oostenrijk introduceert biologisch broodbier

Om voedselverspilling tegen te gaan introduceert Interspar in Oostenrijk biologisch bier - Young & Urban - dat gebrouwen is van overtollig brood. De retailer ging een samenwerking aan met de Gusswerk brouwerij in Salzburg om bier te maken van bio-brood en tarwebroodjes die overschieten.

Fotografie: Interspar 

Reinhold Barta van Gusswerk: "De Interspar bakkerij is de grootste bakkerij binnen de Oostenrijkse retail. Daardoor maken we vaak te veel gebakken producten. Om verspilling tegen te gaan, kwamen we op het idee om overtollig brood te gebruiken voor het brouwen van een amberkleurig bio brood bier."

Broodbier - een uitdaging

Het bier is verkrijgbaar bij de Spar, Eurospar en Interspar in heel Oostenrijk. Gerst en mout zijn in dit van nature troebele biobier vervangen door biologische gebakken componenten.

Barta: “Bier brouwen van brood is een uitdaging in verband met het zoutgehalte van brood dat een effect heeft op het bier. De broodkorsten geven een lichte karamelsmaak, waardoor het bier z'n karakteristieke smaak krijgt." Brood en bier hebben dezelfde basisingrediënten: gist, granen en water. 

Bron: Spar international 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven