Biowijnclub plukt zelf druiven in Valencia

Tholen – Eveline Scheren van Biowijnclub reisde afgelopen zomer zelf af naar Spanje om druiven te plukken. Zij plukte druiven bij Bodegas Aranleón in Valencia. “Ik werk al tien jaar in de wijn en wilde al heel lang zelf eens druiven plukken”, vertelt Eveline. “Nu is daar eindelijk van gekomen. Het was echt een leuke ervaring. Je merkt dan pas hoeveel werk er gaat zitten in het produceren van wijn.”

Het wijnhuis waar Eveline ging plukken, heeft vier wijngaarden. “Met een team van 15 plukkers wordt zes weken lang geplukt. Aranl’eon maakt onder andere wijnen van bobal-druiven, een ras dat goed tegen de hitte van de Spaanse zomers kan. Het wijnhuis bestaat sinds 1927 en delen van de wijngaard zijn dan ook al zo’n 40 tot 60 jaar oud.” Zie hieronder het filmpje van de wijnpluk:

Biowijnclub focust zich vooral op de webwinkel en de abonnementen. “Abonnees ontvangen elke twee maanden drie flessen biologische wijn. Dat is een hele leuke manier om op een ongedwongen manier kennis te maken met biologische wijn. Er zijn drie varianten in de abonnementen: wit, rood en gemengd. We doen nooit twee keer dezelfde wijn erbij, dus het is elke keer een uitdaging om weer nieuwe wijnen te vinden.”

Biowijnclub bestaat nu acht jaar en in die acht jaar heeft Eveline de markt zien veranderen. “Er is steeds meer aanbod en de vraag groeit ook gestaag. Mensen zijn iets minder terughoudend dan acht jaar geleden.”

Voor meer informatie:
Eveline Scheren
Biowijnclub
H. Roland Holststraat 48
3511 MV Utrecht
030 8775919
06 14582551
info@biowijnclub.nl 
www.biowijnclub.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven