REWE: Bio met hogere kwaliteitsstandaard dan EU bio-verordening

Consumenten ontvangen graag veel informatie over de levensmiddelen die ze kopen. Dat geldt al helemaal voor levensmiddelen van bio-kwaliteit. REWE stelt in principe hogere kwaliteitseisen aan de producten van het eigen merk REWE Bio dan enkel de kwaliteitseisen die aan het EU bio-keurmerk zijn verbonden. Met de nieuwe vormgeving van de productverpakkingen brengt REWE de meerwaarde duidelijker onder de aandacht van de klanten. Sinds april wordt het meer dan 500 artikelen omvattende assortiment succesvol aangepast aan het nieuwe design.

"Onze REWE Bio-producten voldoen grotendeels aan strengere bio-richtlijnen dan de richtlijnen die zijn voorgeschreven in de EU bio-verordening. Dat maken we nu ook op onze verpakkingen duidelijk. De producten onderscheiden zich door een hoge ingredi├źntenkwaliteit en zijn voor de helft door biovereniging Naturland gecertificeerd. Daar horen standaarden bij die meer dierenwelzijn, landbouw die het milieu meer ontziet en een bepaald sociaal niveau garanderen", zegt Johannes Steegmann, marketingleider bij REWE.

Het nieuwe REWE Bio-design kenmerkt zich door een natuurlijke en moderne vormgeving: de achtergrond is donker, de ingredi├źnten steken hierop helder af en het bruine lettertype is op een beige etiket gedrukt. Maar niet alleen de uiterlijke verschijning maar ook de klantinformatie op de verpakking is veranderd. Al op de voorkant van de verpakking vindt men concrete informatie over de meerwaarde van het product. Op de achterkant komen de klanten meer te weten over de bio-kwaliteit. Hier kan men informatie vinden over de Naturland-certificering, de omstandigheden van de dierhouderij, hoe de teelt het milieu ontziet of ook over de traditionele productie. Tot het REWE Bio-assortiment horen groenten en fruit, vlees, vis en vleeswaren, zuivelproducten, vegetarische en veganistische levensmiddelen, convenience-producten en nog veel meer. Deze artikelen hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding en zijn in vrijwel alle Duitse REWE-filialen verkrijgbaar.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven