De ontwikkeling van een strategie voor betere informatie over biologische teelt

Een van de grootste uitdagingen voor de biologische sector is een gebrek aan tijdig beschikbare, geloofwaardige informatie, waaronder productie-, prijs- en marketinggegevens. Dit is informatie die biologische bedrijven nodig hebben om te gedijen en die conventionele telers en bedrijven gebruiken om te beslissen of ze al dan niet biologische producten willen gaan telen. 

"Het merendeel van de manieren waarop informatie over veeteelt en gewasproductie wordt verzameld in de agrovoedingssector mist een biologische filter en het volgen van biologische informatie in het bijzonder", aldus Carolyn Young, uitvoerend directeur van de Organic Council of Ontario (OCO).

En hoewel er certificerende instanties zijn die de biologische productie reguleren, hechten zij minder waarde aan het verzamelen van gegevens dan aan nalevingscontrole, voegt ze eraan toe.

Om deze informatiekloof te dichten zal OCO financiering ontvangen van het Canadian Agricultural Partnership voor de ontwikkeling van een biologische gegevensstrategie voor Ontario die op de lange termijn duurzaam zal zijn. Dit omvat het identificeren van de meest relevante gegevenshiaten, het beoordelen van de huidige en potentiële gegevensregistratie en verzamelpunten en het plannen van een duurzame organische gegevensstrategieoplossing voor de hele sector. OCO zal ook een pilot case study uitvoeren over de productiekosten door middel van het benchmarken van granen en oliehoudende zaden en het laten opstellen een productiegegevensrapport.

Het eindresultaat zal uit aanbevelingen bestaan voor een consistentere biologische gegevensverzameling zodat meer en betere informatie aan belanghebbenden kan worden verstrekt via OCO of andere mechanismen. Uiteindelijk zullen betere gegevens de sector helpen hun markt te laten groeien, betere inkomensvoorspellingen te doen en telers in staat te stellen betere beslissingen te nemen over wat en hoeveel ze produceren, aldus Young. Hierdoor is dit project van vitaal belang voor de biologische teelt in Ontario.

"De financiering van het partnerschap is absoluut fundamenteel voor ons. OCO heeft minimale middelen en zonder deze ondersteuning zouden we dit soort werk niet voor de sector kunnen uitvoeren", zegt ze.

Voor meer informatie:
Agricultural Adaptation Council
381 Elmira Road North, Unit 1
Guelph, ON N1K 1H3
P: 519-822-7554
F: 519-822-6248
www.adaptcouncil.org  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.