Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw centrum in district Weimarer Land bundelt vakkennis voor heel Thüringen.

Conventionele telers leren van bio-telers in het nieuwe praktijkcentrum in Thüringen

Van bio-telers leren betekent zich beter bewapenen tegen klimaatverandering: of en hoe procedures van de biologische plantenteelt overgedragen kunnen worden op de conventionele landbouw. Dat moet het 'Praxiszentrum Ökologischer Landbau' (PÖL) onderzoeken, dat in juni in Thüringen werd opgericht. Het doel is om de aanpassingsmogelijkheden van de conventionele landbouw aan stijgende milieueisen weer te geven en om vakkennis te delen. Daarvoor vinden er op het terrein in Buttelstedt (district Weimarer Land) in samenwerking met landbouwbedrijven ook veldproeven plaats.

Het PÖL, dat in opdracht van het ministerie van Landbouw van Thüringen werd opgericht, moet als onafhankelijk informatiecentrum voor vragen rondom de biologische landbouw fungeren. Het project loopt voorlopig tot eind 2019.

In het coalitieverdrag staat verankert dat in Thüringen tot 2020 op iedere tiende hectare biologisch geteeld moet worden. Voor bio-bedrijven en voor bedrijven die over willen stappen op biologische landbouw, staat er tot die tijd 43 miljoen euro aan subsidies ter beschikking. Volgens informatie van het ministerie van Landbouw van Thüringen groeide het bio-areaal in de deelstaat alleen al in het afgelopen jaar met bijna 3.000 hectare naar 40.386 hectare. Daarmee wordt nu op 5,2 procent van het landbouwareaal in Thüringen biologisch geteeld. „Een trend die optimistisch stemt", zegt minister Birgit Keller. In 2017 kwamen er 23 bio-landbouwbedrijven bij.

Bron: Thueringer-allgemeine.de 

Publicatiedatum: