FrieslandCampina zet in op duurzaam transport

Schoner rijden met minder CO2 uitstoot: dat is mogelijk met de nieuwe brandstof voor melktrucks. Door LNG te mengen met diesel rijden de vrachtwagens die voor FrieslandCampina op pad zijn , duurzamer dan voorheen.  Een van de chauffeurs van Transport Groep Noord in Leeuwarden  is de trotse eigenaar van een Volvo LNG trekker die deze week met de schone brandstof de weg op ging. 

De afgelopen jaren heeft FrieslandCampina samen met haar externe vervoerders gewerkt aan een proefproject met LNG als alternatieve brandstof voor diesel. In 2014 zijn vijf vervoerders met een nieuwe brandstof gaan rijden: diesel met een bijmenging van LNG. In de afgelopen jaren is gebleken dat het rijden met diesel gemengd met LNG een CO2 reductie van 12 procent oplevert.

Het gebruik van LNG zal op den duur plaatsmaken voor bio-LNG, een LNG gemaakt uit bio-gas. Bio-LNG is grotendeels CO2 neutraal. Samen met truckfabrikanten en Rolande, een bedrijf dat LNG-netwerken realiseert,  wordt de markt rijp gemaakt voor steeds schonere vormen van energieverbruik voor het wegtransport.

FrieslandCampina stimuleert de externe vervoerders om zoveel mogelijk gebruik te maken van deze innovaties. Een schoner wegtransport is helemaal in lijn met de belofte van FrieslandCampina om leidend in duurzaamheid te zijn. 

Bron: FrieslandCampina 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven